Як Слов'янська гімназія військовослужбовців підтримувала

Як багато слів про милосердя, допомогу й людяність ми чуємо останнім часом. Сьогодні для нашої країни ці слова стали діями. Свою допомогу кожний проявляє як може. Військові та добровольці - відвагою, хоробрістю та силою духу, а діти – своїми листами, малюнками та оберегами. Для підтримки військовослужбовців та дітей прифронтової зони у Слов’янській гімназії м. Києва було проведено благодійну акцію «Мир і добро починається з тебе».

На жаль, не можна словами передати ту позитивну та емоційну атмосферу, яка панувала упродовж усієї акції (жовтень-грудень 2014). Діти провели флеш-моб «Я люблю Україну» (1-4 класи), збирали теплі речі, засоби гігієни, ліки та продукти харчування бійцям на фронт, солодощі та іграшки ровесникам прифронтової зони та дітям, позбавленим батьківського піклування, відвідували поранених у Київському військовому шпиталі та вихованців дитячих будинків.

Теплі, щирі слова підтримки та вдячності діти передають своїм героям у листах та малюнках. Крім того, дівчатка виготовили безліч різних оберегів, які ретельно ховали в кишені речей, рукавиці та шкарпетки, зібрані для бійців. Також уся гімназія долучилася до виготовлення маскувальних сіток для фронту. Активно співпрацює гімназія з волонтерами громадських організацій «Спільна справа» (Сергій Тищенко), «Підтримай армію України» (Анна Сандалова), «За вільну Україну» (Раїса Шматко) та іншими .

Але найбільше вразили дітей зустрічі із справжніми героями. «Допоки наша пісня лине - буде жити Україна!» Цей пісенний фестиваль презентували учні 1-4 класів бійцям-прикордонникам, які завітали до гімназії 5 грудня напередодні Дня Збройних сил України. Затамувавши подих, слухали розповіді бійців - «кіборгів» із Донецького аеропорту 19 грудня.

У день Святого Миколая актова зала гімназії не змогла вмістити всіх охочих поспілкуватися з «кіборгами», висловити свої вітання, подяку та побажання. У залі була захоплива та цікава атмосфера. Отримавши відповіді на безліч запитань, учні подарували бійцям пісні, «миколайчики» та каталітичні грілки для рук у надії, що вони будуть гріти не лише руки нашим героям, а й серця.

Щирість, щедрість та доброта наших дітей та батьків вражає. Починаючи із жовтня місяця Слов’янська гімназія зібрала для потреб військових України понад 60 тисяч грн., на які закупили для бійців термобілизну, ліки, куртки «Бундес», берці, шкарпетки, рукавиці, балаклави, засоби гігієни, теплі устілки тощо. Усі ці речі передано для вояків, які захищають наші кордони та нашу землю (селище Піски, м. Курахове, с. Мар’їнка, Донецький аеропорт ).

Але не забули учні гімназії і про своїх ровесників, які опинилися у скрутному становищі. Після телемосту з учнями спеціалізованої школи №2 м. Рубіжного Луганської області, що проходив 4 грудня, Слов’янська гімназія передала одноліткам 1000 англо-українських довідників, велику кількість шкільного приладдя та дитячої літератури. Велику партію допомоги отримали також діти Трипільської спеціалізованої школи-інтернату I-II ступенів, Переяслав-Хмельницької загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, діти, які опинилися у скрутних життєвих обставинах (через Товариство Червоного Хреста Дарницького району), дитячі будинки прифронтової зони.

Усе, що відбувалося в гімназії протягом семестру, ще раз підтвердило, що поняття милосердя, толерантність, щирість – це не пусті слова, і вони мають відгукнутися в серці кожного. 

Перейти до спискуВерсiя для друку