Головна  →  Новини  →  12 січня 2015

Інформація про реєстрацію випадків захворювання гострої кишкової інфекції в мікрорайоні Бортничі

Інформація про реєстрацію випадків захворювання гострої кишкової інфекції в мікрорайоні Бортничі

Управління охорони здоров’я Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації повідомляє про реєстрацію випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію в мікрорайоні Бортничі (Дарницький район м.Києва).
За даними Дарницького відділу Деснянського міжрайонного управління ГУ ДСЕС у м.Києві станом на 12.00 годину 11.01.2015 зареєстровано 46 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію серед населення мікрорайону Бортничі, з них 2 дорослих та 44 дитини.
Всього було госпіталізовано 32 особи (2 дорослих в Олександрівську лікарню та 30 дітей в ДКЛ №2). За інформацією ДКЛ №2, станом на 12.00 годину 11.01.2015 в інфекційному відділенні лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 24 дитини. Стан дітей середнього та легкого ступеню важкості (1/3дітей перебуває на внутрішньовенній регідратації, 2/3 дітей отримують пероральну регідратацію).
Результати бактеріологічного обстеження хворих на кишкову флору, які були госпіталізовані 03.01.2015 та 05.01.2015, негативні, за винятком 1 випадку - у дорослого виявлено стафілокок. Решта аналізів в роботі.
09.01.2015 та 10.01.2015 фахівцями амбулаторії КНП «ЦПМСД №2», під час амбулаторного прийому та медичного обслуговування населення вдома, для бактеріологічного дослідження на кишкову флору відібрано 14 проб від хворих та 18 проб від контактних осіб. Відібрані матеріали доставлено до районної бактеріологічної лабораторії.
Лікарями первинної ланки забезпечено динамічне спостереження за станом здоров’я дітей, які виписалися із стаціонару та дітьми, що перебувають на амбулаторному лікуванні.
11.01.2015 в Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації відбулося засідання районної комісії ТЕБ та НС. Під час засідання комісії, начальник Деснянського міжрайонного управління ГУ ДСЕС у м.Києві, висловила попередню інформацію, що джерелом виникнення захворювання може бути вода.
09.01.2015 року фахівцями Дарницького відділу Деснянського міжрайонного управління ГУ ДСЕС у м.Києві було відібрано проби води в колонках, приватних будинках та квартирах будинків, де зареєстровано хворих на гостру кишкову інфекцію, для проведення дослідження на бактеріологічні та хімічні показники. За результатами дослідження хімічні показники відібраних проб води в нормі, дослідження води на бактеріологічні показники в роботі (попередні результати будуть 12.01.2015 після 16.00 години).
З метою попередження виникнення групового спалаху в організованому дитячому колективі, районною комісією ТЕБ та НС прийнято рішення про тимчасове припинення роботи 2-х дитячих дошкільних установ №790 та №792, які територіально розміщені в мікрорайоні Бортничі.
На даний час, у мікрорайоні Бортничі, фахівцями ПАТ АК «Київводоканал», з метою профілактики, проводяться заходи по дезінфекції та промивки водопровідної мережі. Зараз категорично забороняється користуватися водою для питних потреб, приготування їжі, миття посуду та купання (про закінчення заходів інформація буде надана додатково).
У мікрорайоні організований підвіз та роздача питної води здійснюється за допомогою автоцистерн за адресами: вул. Леніна, 25 (на плацу біля ЗОШ №280); у дворах будинків по вул. Леніна, 45 та 65.
Ситуація знаходиться на контролі міської та районної влади.

Перейти до спискуВерсiя для друку