Головна  →  Новини  →  22 січня 2015

«Ми - єдиний народ, ми – єдина країна»

20 січня, бібліотеки Дарниці провели загальносистемний День інформації «Ми - єдиний народ, ми – єдина країна», присвячений Дню Автономної Республіки Крим. Саме в цей день, в далекому 1991 році, більшість кримчан на загальнокримському референдумі висловилися за відновлення Кримської автономії, що визначило статус Криму у складі України. Тож отримання автономії дало можливість зберегти на Кримському півострові умови для нормального соціально-економічного і культурного розвитку кримчан.

В рамках Дня інформації було організовано літературно-мистецьке свято «Крим, який ми любимо», ведучою якого стала кримчанка, завідувач бібліотекою ім. С.Руданського Тетяна Вітенчук. Присутні здійснили захоплюючу віртуальну мандрівку Кримом - його безкрайнім синім морем, буковими та дубовими гаями, пологими схилами гір, гірськими річками, садами та виноградниками, стародавніми містами, палацами та храмами.

Побувавши на перехресті культур і цивілізацій відчули себе нащадками стародавніх греків та німців, татар і запорожців. Під час заходу звучали вірші про Крим Лесі Українки та Адама Міцкевича, Володимира Маяковського та Юлії Друніної, уривки з «Кримських усмішок» Остапа Вишні. Із задоволення гості переглянули літературу книжкової виставки «Благодатна земля Таврида – неповторний квітучий Крим, українська моя Колхіда не зрівняти тебе ні з ким…», з неперевершеними творами Олександра Пушкіна та Антона Чехова, Олександра Гріна та Костянтина Паустовського, Максиміліана Волошина та Степана Руданського, фотоколаж «Мої найкращі спогади про Крим» та бібліографічні покажчики про Крим.

А ще присутніх очікувало «узбережжя Чорного моря», де кожний бажаючий мав змогу сфотографуватися із друзями. Колектив бібліотеки ім. С.Руданського всіх пригостив медовою пахлавою, рахат-лукумом, чурчхелою та кримським чаєм. Захід супроводжувався відеофільмами про неповторні міста Крима.

Перейти до спискуВерсiя для друку