Головна  →  Новини  →  6 квітня 2015

04 квітня 2015 року відбувся масштабний суботник з нагоди святкування 80-ї річниці заснування Дарницького району міста Києва

04 квітня 2015 року відбувся масштабний суботник з нагоди святкування 80-ї річниці заснування Дарницького району міста Києва

04 квітня 2015 року всі активні мешканці Дарницького району за ініціативи голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Геннадія Сінцова прийшли на масштабний суботник. Він відбувся в рамках міського весняного двомісячника з благоустрою, озеленення і поліпшення санітарного стану території та з нагоди святкування 80-ї річниці заснування Дарницького району міста Києва.

Суботник охопив всю територію Дарницького району міста Києва.

Небайдужі до стану та виду свого району мешканці ремонтували та фарбували дитячі майданчики, бордюри, підмітали асфальт.

Бажаючі навести лад у своєму  районі прибирали на багатьох локаціях. Ось одні з них:

  • озеро «Вирлиця»  (755 чол.) - Прибирання безгосподарчої території;

  • озеро «Сонячне», (635 чол.) - Вигрібання газонів, підмітання асфальтного покриття - 1850 м2

  • озера «Лебедине», «Позняки» (370 чол.) - Прибирання безгосподарчої території;

  • озера «Родіна», «Заплавне», «Вітовець» (360 чол) – прибирання території;
  • ст. метро «Славутич» (340 чол.), 

  • на вулицях Заслонова, 9, Ілліча, 12, 13, Тростянецькій, 47, Російській, 47, мешканці облаштовували клумби та висівали квіти;
  • за адресами: вул.  Санаторна, 18, 23, Харківське шосе, 59, 61, 63,65, вул. Поліська, 4, 4-а, 15-а - обкопували дерева (38 од.) та кущі (50 од.);

  • вул. Славгородська, вул. Кронштадтська, вул. Ташкентська, вул. Ревуцького, просп. Бажана, Дніпровська Набережна, вул. Бориспільська, Харківська площа – прибирання території – 20,3 км.

  • Ревуцького,25,27,35,21, Харківське шосе,166,170,158, Тростянецька,2,6,8, Вербицького,4,8, Декабристів,12/37,6,8 - Фарбування бордюрного каменю та дерев.

Також до Дарницької толоки приєднались районні депутати.

Наприклад, Володимир Гончаров організував прибирання на семи ділянках одинадцятого округу: озері Жандарка, затоці Берковщина, території на Анни Ахматової, 43, Здолбунівській, 3А, Княжому Затоні, 17г та 12, та на Сортувальній, 2. До активістів «Будуймо разом Україну» приєдналися сотні небайдужих мешканців району. Приємно, що до громадської екологічної ініціативи долучились директори та учні дарницьких шкіл.

Загальною кількістю прибрали і вивезли приблизно 20 КАмаЗів побутового сміття та сухостоїв. Встановили десяток синьо-жовтих шпаківень поблизу озера «Жандарма».

Сергій Костюк  та більш ніж 350 мешканців та активістів прийшли прибрати територію біля озера Сонячне та сквера біля Слов’янської гімназії.
На озеро Сонячне було завезено 90 тонн землі, посаджено більш ніж 40 дерев (акації, верби, берези) та посіяно газонну траву. Мешканці прийшли на суботник сім’ями, з друзями та навіть маленькі дітки допомагали прибирати сміття та садити дерева. Також на суботник завітав Голова Федерації роботодавців рибної галузі - Василь Павлович Коротецький, який розповів мешканцям району про програму очищення та зариблення озера «Сонячне».

Олександр Супруненко разом з депутатом Київради Юрієм Сулигою долучився до толоки та висадили дерева по вул. Заслонова 17/6, допомогли з прибиранням території по вул. Бориспільській.  Крім того, під час акції також обговорили з головою Дарницької РДА Геннадієм Сінцовим одне з найбільш актуальних для дарничан питань – поновлення роботи дитсадка № 652. Адже будівля вже багато років знаходиться у занедбаному та аварійному стані в той час, як демографічна ситуація у нашому районі потребує щонайшвидшого збільшення кількості місць у ДНЗ. 

Наймасштабніша толока та соціально-благодійна акція відбулась на території Парку культури та відпочинку «Партизанська слава», у якій взяли участь близько 1100 чоловік.

Після прибирання Парку присутні скуштували чай та кашу з польової кухні, яку організувало громадська організація «Дарницька громадська варта». Половина коштів, отримана від продажу, буде перерахована на потреби АТО.

По закінченні толоки голова Дарницької РДА Геннадій Сінцов  привітав мешканців Дарницького району з його ювілеєм, подякував всім за участь у суботнику та вручив подяки членам громадської організації «Дарницька громадська варта» за плідну співпрацю з районною владою.

Таким чином у толоці взяли участь більше 6 000 осіб, вивезено сміття    близько 50 камазів,  висаджено 1 126 дерев та 727 кущів.  

БІЛЬШЕ ФОТОГРАФІЙ ВИ МОЖЕТЕ ПЕРЕГЛЯНУТИ У ФОТОГАЛЕРЕЇ 

Перейти до спискуВерсiя для друку