Головна  →  Новини  →  10 квітня 2015

В Дарницькому районі очікують до 50 тисяч мешканців, що звернуться за оформленням субсидій

В Дарницькому районі очікують до 50 тисяч мешканців, що звернуться за оформленням субсидій

09 квітня 2015 року управління праці та соціального захисту населення Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації (Харківське шосе, 176-г), відбулася зустріч голови ДРДА Геннадій Сінцов, заступника голови КМДА Петра Пантелєєва та представників засобів масової інформації, щодо інформування населення про здійснення Урядом ряду кроків по вдосконаленню, спрощенню та підвищенню ефективності програми житлових субсидій та можливості отримання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг у вигляді житлових субсидій всім, хто її потребує.

Уряд України виділив на оформлення субсидій 25 мільярдів гривень бюджетних коштів.  Проте не усі сім’ї, які мають право на субсидії, ними користуються. Порівняно невелика кількість людей, що оформили субсидію, пояснюється тим, що мешканці вважають її важкою та заплутаною. Так з травня очікуються відчутні спрощення умов подання документів на субсидії:

·        Подача лише двох документів – заяви та декларації;

·        Скорочена форма заяви та декларації (лише одна сторінка кожного документа);

·        Термін дії субсидії – 12 місяців, а не впродовж опалювального сезону;

·        Автоматичне продовження нарахування субсидій на наступний рік;

·        Можливість надіслати документи поштою.

На зустрічі було зазначено, що для зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг, мешканці можуть звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації (за фактичним місцем проживання – для тих, хто орендує житло).  УПСЗН Дарницького району знаходиться за адресою:  Харківське шосе, 176-г, тел..: 563 99 70

Крім заяви та декларації заборонено вимагати від громадян інші документи, довідки тощо.

Більше про програму житлових субсидій можна дізнатись на сайті Міністерства соціальної політики України mlsp.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку