Головна  →  Новини  →  21 квітня 2015

Міська влада прикладе максимум зусиль щоб кожен, хто потребує субсидію, отримав її вчасно – Михайло Радуцький

Заступник голови КМДА Михайло Радуцький проінспектував роботу управлінь праці та соціального захисту населення. Зокрема, перевіряли роботу управлінь Подільського, Оболонського та Святошинського районів щодо умов створених для надання субсидій за новим спрощеним порядком.

«Сьогодні кияни, як і всі українці переживають нелегкі часи. І в цей час зростають ціни не тільки на продукти харчування а й на комунальні послуги. У таких умовах міська влада не залишить киян з цими проблемами сам на сам. Наразі ми створюємо оптимальні умови, щоб кожен хто потребує субсидії, отримав її вчасно та якісно. Ми виділили 3,5 млн. грн. щоб районні управління праці та соціального захисту населення змогли придбати все необхідне для роботи з оформлення документів для субсидій», – сказав Михайло Радуцький.

Заступник голови КМДА наголосив, що тепер мер буде вимагати від комунальних служб швидко і ефективно оформляти киянам документи, необхідні для отримання субсидій.

Довідково

З 1 травня 2015 року спрощено порядок надання субсидій населенню (постанова КМУ від 28.02.2015 № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій»).

Запроваджено наступні положення:

  • призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів: заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб);
  • запроваджується надання субсидії на 12 місяців, а не на опалювальний період, як раніше;
  • скасовується необхідність повторного звернення для отримання субсидії у разі відсутності змін, тобто автоматичне подовження;
  • усі інші відомості, що необхідні для призначення житлових субсидій (про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами) надають організації, які надають ці послуги, на запит органів соціального захисту населення;
  • якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб може бути відмовлено у призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язується повернути надмірну перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку