Головна  →  Новини  →  8 травня 2015

Покладання квітів до всіх пам’ятників та пам’ятних знаків Дарницького району з нагоди 70 річниці перемоги над нацизмом в Європі

Покладання квітів до всіх пам’ятників та пам’ятних знаків Дарницького району з нагоди 70 річниці перемоги над нацизмом в Європі

8 травня з нагоди 70 річниці перемоги над нацизмом в  Європі відбулося одночасне покладання квітів до всіх пам’ятників та пам’ятних знаків Дарницького району, що пов’язані з трагедією Другої світової війни. Зокрема, на Привокзальній площі біля «Монументу Мужності», де пройшов  мітинг-реквієм «Від Перемоги до Перемоги», на якому був присутній голова Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Геннадій Сінцов, Народний депутат України Сташук Віталій, ветерани Другої Світової війни, депутати Київської міської ради, а саме: Сергій Костюк, Сергій Левада, Юрій Сулига, Віталій Павлик, Сергій Котвицький, помічники дапутатів Київської міської ради Ігора Баленка, Володимира Гончарова, колективи підприємств: ПАТ "ЕЛМІЗ", ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", ПАТ "КИЇВСЬКИЙ РАДІОЗАВОД", Станція "Дарниця", Київська міська клінічна лікарня №1 та громадськість району.

Захід відкрив зразковий колектив народного танцю «Гопак», після чого відбулось покладання квітів.

Геннадій Сінцов привітав усіх присутніх з Днем пам’яті та примирення, який Україна відзначає вперше: «Щиро вітаю Вас із 70-річчям Перемоги над нацизмом у Європі. Ми низько вклоняємося всім тим, чиї відвага і звитяга, мужність і стійкість наближали свято Перемоги, хто, переживши голод і розруху, самовідданою працею відроджував славу нашої країни. В моєму серці є незламна надія в те, що гасло «Від перемоги до перемоги» – не просто слова. Це своєрідне заклинання, яке вплине на найближче майбутнє і наші військові повернуться до своїх близьких та рідних з незаперечною перемогою. Віримо і переможемо! Слава Україні!».

До слова запросили шановного ветерана, який пройшов важкі роки війни. Він закликав усіх бути людяними, а також пильними, щоб не допустити повторення жахів 1939-1945 років.  

Ветеранів також привітали лідери учнівського самоврядування та хор культурно-мистецького центру управління культури «Дарницькі зорі».

Разом з тим відбулося покладання квітів пам’ятнику «Загиблим у роки Великої Вітчизняної війни жителям села Бортничі», де були присутні начальник Управління праці та соціального захисту населення Тетяна Соя, представники ТОВ СП «Голографія», ДП «Радіовимірювач» та інші.

Покладання квітів «Могилі льотчикам, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни». Присутні начальник Управління охорони здоров’я Леся Грицишин, представники ТОВ «Знак» та інші.

Покладання квітів пам’ятнику «Загиблим у Дарницьких концтаборах у роки Великої Вітчизняної війни». Присутні начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Марина Мельниченко, представники вузлової лікарні станції «Дарниця», ТД «Елтікс», київського міського училища № 3 та інші.

Покладання квітів меморіальному комплексу на честь загиблих в роки Великої Вітчизняної війни в’язнів Дарницького концтабору. Присутні начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Шумаков, представники ПАТ «Дарницький завод ЗБК», ПрАТ «Індар» та інші.

Покладання квітів Братським могилам воїнам Великої Вітчизняної війни. На заході були присутні начальник архівного відділу Надія Бандюгіна, представники ДП АТ «Київхліб» та інші.

Покладання квітів могилам загиблих воїнів та партизан на Дарницькому цвинтарі. Присутні начальник управління капітального будівництва Мирослав Корбецький, представники ПАТ КМП "Текстемп" та інші.

Перейти до спискуВерсiя для друку