Головна  →  Новини  →  26 серпня 2015

Мешканці столиці мають змогу долучитися до обговорення проекту Міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2016-2018 роки

Кияни мають змогу долучитися до обговорення проекту Міської цільової комплексної програми «Здоров’я киян» на 2016-2018 роки. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров’я КМДА.

«Програма «Здоров’я киян» – це чітка, зрозуміла та прозора система заходів, цілей і завдань столичної галузі охорони здоров’я, підготовлена фахівцями з урахуванням потреби в межах асигнувань за відповідними напрямами», – розповіла в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Алла Арешкович.

За її словами, Програма розроблена як логічне продовження Міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2012-2016 роки відповідно до вимог Конституції України, Закону України «Про державні цільові програми» та інших законів України, Указів Президента України, рішень Кабінету Міністрів України та Київської міської ради.

Проте проект Міської цільової комплексної програми «Здоров’я киян» на 2016-2018 роки відрізняється від свого попередника. У новий документ закладено інвестиційну складову, враховано стратегію реорганізації галузі на даному етапі, витрати на покращення матеріально-технічної бази, оновлення ресурсів тощо.

Також більш детально виписані заходи з медичного забезпечення киян із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями, ВІЛ-інфікованих, хворих на туберкульоз, неврологічних та онкологічних хворих. З’явилися й зовсім нові напрями. Наприклад, забезпечення лікарськими засобами, специфічною терапією, лікувальним харчуванням киян, хворих на орфані (рідкісні) захворювання, створення судинних центрів тощо.

Загалом фахівці очікують, що ухвалення Міської цільової комплексної програми «Здоров’я киян» на 2016-2018 роки дозволить актуалізувати систему охорони здоров’я шляхом подальшого розвитку первинної медичної допомоги. Також це дасть змогу забезпечити функціонування на вторинному рівні лікарень інтенсивного і планового лікування, центрів реабілітації та хоспісів, оптимізувати діяльність закладів охорони здоров’я третинної медичної допомоги.

Важливими також є і передбачене Програмою підвищення рівня екстреної медичної допомоги, покращення забезпечення закладів охорони здоров’я лікарськими засобами та медичними виробами, покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я міста і кадрова політика.

 «Закликаємо всіх небайдужих киян, фахівців та експертів медичної галузі приєднатися до обговорення програми «Здоров’я киян». Впевнена, лише разом, спільними зусиллями, можливо досягти досконалості», – наголосила Алла Арешкович.

Ознайомитися з проектом Міської цільової комплексної програми «Здоров’я киян» на 2016-2018 роки, висловити свої думки, пропозиції та зауваження можна на офіційному сайті Департаменту охорони здоров’я КМДА.

За інформацією: kievcity.gov.ua

 
Перейти до спискуВерсiя для друку