Головна  →  Новини  →  5 жовтня 2015

Київ є лідером за відкритістю даних серед міст України – Ігор Ніконов

За рівнем відкритості даних щодо бюджетних витрат, проведених торгів, комунальної власності Київ є лідером серед міст України. На цьому наголосив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов у рамках модулю «Відкриті дані та електронна демократія» на форумі «Kyiv Smart City».

Це стало можливим завдяки втіленню концепції «Smart City». Так, у рамках програми цього року реалізовані такі кроки, як онлайн бюджет, система електронних торгів та тендерів, відкриті дані про майно міста. Система електронних торгів уже забезпечила економію міських коштів на 20,7%.

«Нещодавно ми втілили третій етап запровадження онлайн бюджету, тобто дійшли до конкретних отримувачів коштів. Міст з такою глибиною відкритістю даних в Україні немає. Мер Віталій Кличко поставив чітке завдання: зробити так, щоб кожен мешканець бачив куди, коли і як витрачаються кошти. Реалізувати це було надзвичайно важливо, адже корупція вбиває будь-які бізнес ініціативи, а без них неможливий розвиток», – наголосив Ігор Ніконов.

Він також додав, що найближчим часом столиця планує перевести ще 9 адмінпослуг в електронний формат та розширити функціонал картки киянина.

Також перший заступник голови КМДА взяв участь у нагородженні активних учасників ініціативи «Kyiv Smart City». Ними стали 13 проектів, що подарували креативність та розвиток культурного життя столиці, оновлення благоустрою та важливі соціальні проекти. Це проекти «Арт-Завод Платформа», «City Art», міське об'єднання творчих людей «Dynamic Urban Culture Kyiv», Конгрес Активістів Культури, спортивно-інформаційний центр  ТОВ «Парі-Матч», проект «Таблеточки», проект «Оновлення парку «Наталка», проект «Зроби Україну чистою!», додаток «Kyiv 44 City Guide», додаток «Метро для всіх», проект «Umuni», платформа «Велика Ідея» та команда «Kyiv Smart City».

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку