Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2015

15 жовтня стартує проект «Музична вітальня В. В. Пухальського»

15 жовтня о 10:00 у приміщенні Київської дитячої музичної школи № 33 (вул. М. Мішина, 25) розпочне свою роботу «Музична вітальня В. В. Пухальського». Про це інформують у Департаменті культури КМДА.

«Музична вітальня В. В. Пухальського» – це науково-просвітницький і навчально-методичний проект, що діє на базі Київської дитячої музичної школи № 33 з квітня 2012 року. Проект створено задля висвітлення української виконавсько-педагогічної фортепіанної традиції, історії її становлення, розвитку та сучасного стану, а також вшанування творчої постаті В. В. Пухальського – фундатора системи музичної освіти в Україні, засновника національної фортепіанної школи, організатора мистецького життя Києва.

Першим заходом у рамках цьогорічної «Музичної вітальні В. В. Пухальського» стане лекція викладача-методиста Київської середньої спеціальної музичної школи-інтернат ім. М. В. Лисенка Ніни Найдич на тему: «Спогади про Г. Д. Артоболевську (до 110-річчя від Дня народження)».

Звернення до постаті Ганни Артоболевської обумовлене наближенням Дев’ятого Всеукраїнського конкурсу юних піаністів ім. В. В. Пухальського. Ганна Артоболевська – учениця Володимира Пухальського. Вона все життя присвятила вихованню талановитої молоді. Напередодні проведення конкурсу В. В. Пухальського нагадування про його заслуги та заслуги його учнів, серед яких і Ганна Артоболевська, є актуальним.

Лекцію буде проілюстровано відео- та аудіоматеріалами, а також виконанням творів із репертуару Ганни Артоболевської.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку