У Києві презентують мистецький проект «Військово-польовий АРТ», в якому використано предмети із зони АТО

З 14 до 30 жовтня в Музеї історії міста Києва за підтримки асоціації «Україна – Франція» проходитиме виставка «Військово-польовий Арт». У цьому проекті візьмуть участь 26 митців народно-ужиткового мистецтва України з 11-ти областей. Суть проекту полягає у тому, щоб накласти прояви українського народного мистецтва на предмети, які мають суто військове походження – амуніцію, обладнання, засоби привезені із зони АТО.

Автор та куратор проекту – Павло Ротар, рядовий міліціонер особливого батальйону спеціального призначення «Золоті Ворота» в зоні АТО. Всі артефакти пройшли горнило військових подій, були зібрані і привезені до Києва, а звідти направлені індивідуально кожному майстрові. Серед майстрів є учасники АТО, які проходять службу безпосередньо в зоні бойових дій. Ініціатори проекту хочуть показати як сила життя, прагнення краси та гармонії пробивається через жахи війни.

У рамках виставки «Військово-польовий Арт» планується проведення майстер-класів із розпису, різьби, вишивання тощо. Також планується провезти виставку усіма регіонами України.

Асоціація «Україна-Франція» протягом багатьох років проводить та сприяє різноманітним культурно-гуманітарним акціям, які направлені на більш тісні стосунки між двома країнами — Україною та Францією. Зокрема, організовує художні виставки, пленери-симпозіуми, круглі столи та конференції, фестивалі, тижні культури та багато іншого. Восени асоціація також планує проведення виставок із залученням бійців не тільки батальйону «Золоті ворота», але й інших підрозділів ЗСУ, прикордонників, МВС, волонтерів, членів їхніх родин.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку