Головна  →  Новини  →  25 листопада 2015

В приміщенні Дарницької райдержадміністрації відбувся круглий стіл на тему: «Ефективні жінки-лідерки - запорука успіху громад в нових умовах»

В приміщенні Дарницької райдержадміністрації відбувся круглий стіл на тему: «Ефективні жінки-лідерки - запорука успіху громад в нових умовах»

25 листопада 2015 року в залі колегії Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації (вул.Кошиця, 11) відбувся круглий стіл на тему: «Ефективні жінки-лідерки - запорука успіху громад в нових умовах».

На круглому столі були присутні: голова Дарницької РДА Геннадій Сінцов, директор Центру сім’ї, Радник голови з гендерних питань Дарницької РДА Наталія Костюк, голова правління Українського Жіночого фонду Наталія Карбовська, голова центру ГО «Успішна жінка» Олена Микитась, представники Ради Волонтерів при Дарницькій РДА та інші.

В рамках круглого столу показана презентація профілактичних та реабілітаційних програм, що знижують ризик вигорання у цільової групи.

Цей круглий стіл є підсумком роботи великої кількості фахівців м. Києва та Херсону.

Специфіка роботи працівників та лідерок організацій громадянського суспільства, ініціативних волонтерських та внутрішньо переміщених груп полягає у тому, що під час виконання професійних обов’язків існують ризики виникнення проблемних ситуацій з підвищеною емоційною насиченістю та складністю міжособистісного спілкування.

Саме для вирішення певних проблем реалізується проект «Ефективні жінки- лідерки - запорука успіху громад в нових умовах» направлений на покращення психологічного клімату громадянського суспільства, волонтерських, ініціативних та внутрішньо переміщених груп м. Херсона, Чаплинського району Херсонської області та Дарницького району м. Києва, які в умовах конфлікту стикаються з новими викликами та впровадженню цільових програм професійно - психологічної підготовки працівників та жінок-лідерок.

Як наслідок, збільшення кількості звернень до НГО, що призводить до втрати енергії, почуття втоми, емоційного виснаження працівників та підвищує ризик виникнення синдрому емоційного вигорання. Синдром емоційного вигорання працівників НГО є небезпекою не тільки для самих працівників, але й для клієнтів, що звертаються по допомогу і не мають можливості її отримати через душевну або фізичну втому та зневіреність у собі.

Завдяки роботи проекту:

- проведено опитування безпосередньо на робочих містах учасниць;

- створена у фейсбуці сторінка «Територія жіночого успіху»;

- проведені тренінги з психопрофілактики професійного вигорання для цільової аудиторії;

- проведені індивідуальні консультації та фокус-групи.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку