Головна  →  Новини  →  25 листопада 2015

У столиці Новий рік святкуватимуть на 5 площах та на Співочому полі – Ганна Старостенко

Цього року новорічні та різдвяні заходи відбудуться одразу на п’яти площах Києва – Софійській, Михайлівській, Поштовій, Троїцькій, Контрактовій, а також на Співочому полі. Про це під час прес-конференції повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Ми значно розширили географію новорічних та різдвяних заходів і окрім центральної локації «Новий рік між двома дзвіницями», що буде розташована на Софійській та Михайлівській площах, а також на проїзді між ними, міська влада готує святкування ще на трьох площах та Співочому полі», – сказала вона.

Так, за словами Ганни Старостенко, з 19 грудня у Києві відкриються наступні святкові локації:

«Європейська зима» на Поштовій площі (19.12.2015-10.01.2016) – на ярмарку буде відтворено традиційну атмосферу європейського свята, де свій різдвяний колорит представлять різні країни Європи. Відвідувачі зможуть ознайомитися з різними святковими традиціями, скуштувати традиційні святкові страви та придбати сувеніри. Площу прикрашатимуть близько 40 декорованих будиночків та штучна ялинка висотою 6,5 м. Передбачається, що на сцені відбудеться гала-концерт переможців Всеукраїнського фестивалю «Зірки та зіроньки», де виступатимуть діти з усієї України, в тому числі і з зони АТО.

«Олімпійська ялинка» на Троїцькій площі (19.12.2015-16.01.2016) – новорічний ярмарок з 55 торгових будиночків. На площі також будуть розташовані льодова гірка, ковзанка, де відбуватимуться змагання з хокею для дітей. У казкових будиночках проводитимуть майстер-класи.

Новорічний ярмарок та фестиваль «В пошуках made in Ukraine» на Контрактовій площі(19.12.2015-19.01.2016) – біля будівлі Подільскої РДА з 24 грудня до 11 січня буде організовано різдвяний ярмарок та театралізовані дійства з залученням джазових музикантів, що триватиме цілий місяць. Паралельно у сквері біля пам’ятника П. Сагадачному з 19 грудня до 19 січня триватиме тематичний ярмарок, буде організовано парк казкових скульптур і атракціонів.

«Зимова країна мрій» на Співочому полі (19 та 26 грудня 2015 року) – на гостей чекатимуть різдвяний ярмарок, традиційні українські гуляння, святкові вертепи, свято кулішу, виступи відомих українських колективів та колядників. Крім того, КП «Київзеленбуд» готує тематичну виставку з новорічних композицій від усіх районів столиці.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку