Головна  →  Новини  →  14 грудня 2015

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні дарничани!

Щороку 14 грудня наша країна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Більш ніж 90 тисяч чоловік брали участь у ліквідації аварії, 115 тисяч мешканців 30-и кілометрової зони біля місця вибуху були евакуйовані. На жаль, велика кількість людей загинула від отриманої несумісної з життям дози радіації. Після аварії були зафіксовані випадки потворності народжених дітей, у рази погіршилось здоров’я населення, поширились онкологічні захворювання.

Страшна катастрофа має бути нагадуванням для усіх, а особливо для сильних світу цього, що людство може постраждати від своїх машин, різноманітних споруд. Вони хоч і незамінні, але несуть тиху, завуальовану загрозу. Потрібно залишатись пильним, намагатися вирішувати проблеми швидко та якісно, берегти природу, щоб вона берегла нас.        

З повагою голова Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Геннадій Сінцов.

14 грудня 2015 року в парку імені воїнів-інтернаціоналістів (вул. Вербицького,11) відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного знака «Жертвам ядерних катастроф»,  на якій були  присутні заступник голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Петро Захарченко, представники Громадської організації «Дарницька Громадська Варта», голови громадських Чорнобильських організацій та  мешканці району.

Петро Захарченко: «Слава тим героям, які дали життя усім українцям. Подія, що відбулася 29 років тому – велика трагедія. Але без тих людей, що пішли у саме пекло, однозначно усе було б набагато гірше. Я хочу вшанувати пам’ять тих, хто брав безпосередню участь у ліквідації ядерної аварії, і тих, хто загинув після сильного ураження радіацією».

По закінченні церемонії настоятель Храму Святих апостолів Петра і Павла отець Григорій Большаков відслужив молебен за загиблими під час ліквідації наслідків аварії ЧАЕС.  

Перейти до спискуВерсiя для друку