Головна  →  Новини  →  5 лютого 2016

Безпека Києва і його мешканців є одним із пріоритетних напрямів роботи міської влади – Володимир Бондаренко

Забезпечення безпеки міста та його мешканців від різного роду загроз життю та здоров’ю є одним із пріоритетних напрямів роботи міської влади. На цьому наголосив керівник апарату КМДА, розповідаючи про специфіку проекту міської цільової комплексної програми «Безпечна столиця» на 2016-2018 роки, схваленої відповідним розпорядженням

«Наразі ми зіштовхнутися з проблемою відсутності у столиці єдиної системи відеоспостереження. Реалізація цієї програми, яка передбачає впровадження сучасних технічних засобів, завдяки спільним зусиллям та скоординованій роботі правоохоронних органів і міської влади дозволить поліпшити криміногенну ситуацію у столиці. Більш того, цей проект сприятиме підвищенню якості керування процесами, які відбуваються у Києві. Зокрема, це можливість оперативно реагувати на зміни у транспортній ситуації», – зазначив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Він пояснив, що у рамках програми «Безпечна столиця» у Києві працюватиме так званий ситуаційний центр, який було відкрито у головному управлінні Національної поліції у м. Києві в черговій частині ще до Євро-2012. До ситуаційного центру буде надходити інформація з камер відеоспостереження, яку використовуватимуть правоохоронні органи з метою фіксування правопорушень. Окрім того, у Києві створять єдиний ситуаційний міський центр, який розташують у КМДА, з метою контролю дорожнього руху у столиці та розробки різних ситуаційних схем, щоб уникнути утворення заторів на дорогах під час, наприклад, проведення масових заходів.

«На сьогодні у нас стоїть мета дооснащення доріг та перехресть необхідними камерами відеоспостереження, встановлення тривожних кнопок з метою виклику поліції на місце надзвичайної ситуації, отримання сигналу про правопорушення, та оперативного реагування на нього. Зокрема, йдеться про оснащення фасадів комунальних підприємств, навчальних закладів, житлових будинків. Більш того, місто проводитиме переговори з представниками приватних підприємств, щоб встановити такі кнопки та зовнішні камери спостереження на цих установах», – зазначив Володимир Бондаренко.

Він сказав, що для реалізації цього проекту залучатимуть кошти з міського та центрального бюджетів, а також відбуватимуться конкурсні процедури для залучення компаній, які спеціалізуються на виготовленні обладнання для створення системи відеоспостереження.

Нагадаємо, що постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погодила затвердження міської цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності у місті Києві «Безпечна столиця» на 2016-2018 роки. Даний проект рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобіганню корупції.

За інформацією: kievcity.gov.ua  

Перейти до спискуВерсiя для друку