Головна  →  Новини  →  21 березня 2016

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом в Дарницькому районі м. Києва було організовано роботу мобільного флюорографа!

До  Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом в Дарницькому районі м. Києва було організовано роботу мобільного флюорографа!

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом за сприяння Департаменту охорони здоров’я КМДА та Благодійного фонду «ТБ Надія», фінансової підтримки Міжнародної громадської організації «Міжнародний інститут проблем ВІЛ/СНІДу та туберкульозу» в Дарницькому районі м.Києва було організовано роботу мобільного флюорографа.

Флюорограф працював 22 березня 2016 року з 9.30 до 17.00 години за адресою:вул. Бориспільська, 30-а (біля КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва»).

Завдяки роботі сучасного цифрового флюорографа дарничани мали змогу здійснити профілактичне обстеження, відвідати консультативний прийом кваліфікованого лікаря-фтизіатра, безкоштовно пройти анонімне тестування на ВІЛ/СНІД. Так, станомпротягом дня -  понад 100 осіб зробили флюорографію, 18 осіб – проконсультувались у фтизіатра.

Такі обстеження шляхом проведення скринінг-діагностики дають змогу своєчасно виявити захворювання на туберкульоз, особливо серед осіб групи ризику.

Перейти до спискуВерсiя для друку