Головна  →  Новини  →  28 березня 2016

Громадський офіс розвитку Дарницького району

Громадський офіс розвитку Дарницького району

Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація стає більш відкритою та просить усіх небайдужих мешканців про допомогу. Якщо у вас є достатньо уваги, щоб помічати оточуючи нас проблеми, а також енергія, необхідна для іх вирішення, тоді наша пропозиція має вас зацікавити і ви не зможете не дочитати цю публікацію до самого кінця. Попереджаємо, що далі на вас чекає саме цікаве.

Як відомо, рушійною силою розвитку будь-якого утворення є громада, яка залучена та активована в усі процеси його функціонування. В такому середовиші виникають необхідні зв'язки, що згодом стають каталізатором усіх покращень та системних перетворень. Саме тому ми вирішили обрати нову і незвичну для себе тактику, яку найкраще сформулював економіст Павло Шеремета: “Якщо ми не можемо змінити країну, варто змінювати міста. Не можемо завоювати міста? Тоді давайте підкорювати квартали, рухаючись від будинку до будинку, від вулиці до вулиці". Отже ви зрозуміли — Дарниця потребує героїв-активістів, які своїм прикладом поведуть за собою решту громади, змінюючи наш район на краще. І цими героями може стати саме ви.

Ми розуміємо, що це непростий процес і на його шляху доведеться набити багото гуль та зробити чимало дрібних кроків. І першим таким кроком є те, що ми вирішили відкрити громадський офіс розвитку Дарницького району в межах будівлі районної адміністрації. Хто не знає, розташована вона за адресою: вулиця Кишиця, 11. І вже зараз її перший та другий поверхи є відкритими для громади.

Відверто кажучи, наразі в нас немає чіткого плану функціонування офісу. Але саме в цьому ми дуже сподіваємость на вашу участь та допомогу. Ось декілька напрямків, в яких, на нашу думку, можно буде використовувати громадський офіс розвитку:

1. Спілкування с мешканцями району. Виявлення найбільш проблемних питань та шляхів їх вирішення.

2. Проведення зборів активнних представників району щодо питать його розвитку та облаштування;

3. Живе спілкування с представниками адміністрації району.

4. Місце для збору представників різноманініх ініциативнних груп району.

5. Проведення майстер-класів, лекцій та виставок.

Це лише декілька із багатьох можливих варіантів використанння вашого офісу. Але ми дуже сподіваємося, що громада сама вирішить, як їм треба користуватись, щоб він приносив якомога більше користі для всіх мешканців Дарниці.

Якщо вам цікаво спробувати себе в цьому громадському експерименті, заповнюйте, будь ласка, контактну форму за посиланнням:http://goo.gl/forms/spNPzN0UkH 

А також вступайте у відповідну групу на фейсбуці: https://www.facebook.com/groups/DarnitsyaPublicOffice/

Віримо, що разом зможемо зробити нашу Дарницю одним із найкращих районів міста!

P.S. Розуміємо, що такі речі трохи дивно чути від державної структури, але дуже просимо не сприймати це за жарт чи популізм, а поставитись дуже серйозно та відповідально.

Перейти до спискуВерсiя для друку