Головна  →  Новини  →  29 квітня 2016

Відзначення Дня охорони праці в 2016 році в Дарницькому районі.

За ініціативи Міжнародної організації праці з метою привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно 28 квітня, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу відзначають Всесвітній день охорони праці. Наша держава підтримала цю ініціативу і відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 № 685/2006 відзначає 28 квітня як День охорони праці в Україні.

У 2016 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією Міжнародної організації праці відзначається під девізом «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

Сектором з питань охорони праці Дарницької райдержадміністрації надавалась методична та організаційна допомога підприємствам та організаціям району в створенні оргкомітетів та проведенні заходів з нагоди Дня охорони праці. На промислових підприємствах, підприємствах житлово-комунального господарства, в загальноосвітніх навчальних закладах та в організаціях створювались оргкомітети, визначались відповідні заходи та затверджувались робочі плани їх реалізації. Проводились дні «відкритих дверей», а також «гарячих телефонних ліній» з питань охорони праці та профілактики виробничого травматизму для представників підприємств, установ та організацій, роботодавців. На підприємствах та в закладах освіти оформлювались стенди присвячені Дню охорони праці. Надавалась допомога керівникам підприємств району в організації та проведенні на підприємствах конкурсів на краще робоче місце, виробничу дільницю, кращого працівника, з визначенням та заохоченням переможців у цих номінаціях.

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці Сектор приймав участь у загальнодержавному заході - Національному турі-марафоні «Безпека праці – 2016». В заході приймали участь представники Федерації професійних спілок України, Державної служби з питань надзвичайних ситуацій України, Державної служби з питань праці України, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, журналу «Охорона праці і пожежна безпека» та видавничого дому «МЕДІА-ПРО».

Спільно з представниками Головного управління державної служби праці України у Київській області, Лівобережного відділу УВД ФССНВВПЗ у місті Києві, Київської міської державної адміністрації, управління освіти Дарницької райдержадміністрації та представниками загальноосвітніх навчальних закладів району у спеціалізованій загальноосвітній школі з поглибленим вивченням української мови № 316, загальноосвітній школі з поглибленим вивченням іноземних мов № 296, загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня № 309 та інших закладах освіти проводились заходи з нагоди Дня охорони праці в Україні, відкриті уроки та конкурси серед учнів шкіл на знання ними основ законодавства про охорону праці. Так, у загальноосвітній школі з поглибленим вивченням іноземних мов № 296 відбувся відкритий урок на тему: «Гідна праця – безпечна праця». Відкриті уроки дозволили акцентувати увагу учнів на важливих аспектах охорони праці та важливості проведення подібних заходів з охорони праці і промислової безпеки на базі навчальних закладів.

В навчальних закладах Дарницького району оформлялись куточки в учительських, методкабінетах та бібліотеках «Стрес на робочому місці: колективний виклик», перевірялось дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та безпеки життєдіяльності. Здійснювались комплексні обстеження територій навчальних закладів, перевірявся технічний стан будівель, споруд, приміщень, систем вентиляції та мереж електропостачання; перевірялась організація робочих місць та відповідність санітарно-гігієнічним нормам (рівень освітленості, температурний режим тощо). Серед працівників навчальних закладів проводився конкурс на краще робоче місце, відзначено переможців. На нарадах за участю голів профспілкових комітетів обговорювались питання виконання заходів з охорони праці.

28 квітня 2016р. згідно Наказу Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації від 11.04.2016 № 130-К завідувач сектору з питань охорони праці Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Лисенко С.І. разом із завідувачем сектору Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Бедратим В.М. відвідали навчальні заклади Дарницького району де взяли участь у відкритих уроках з нагоди Дня охорони праці та вручили подяки заступнику директора з виховної роботи СШ № 291 Васильєвій О.В., вихователю-методисту ДНЗ № 773 Д’яченко Т.В. за сумлінну та плідну працю, вагомий особистий внесок у забезпечення функціонування системи охорони праці.

Сектором з питань охорони праці Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації проводились виїзні консультації з питань охорони праці для представників підприємств, установ, організацій та роботодавців.

Перейти до спискуВерсiя для друку