КМДА Київська міська державна адміністрація


3 березня 2017

Свято «Хару Мацурі – Свято Весни в Японії» в Дарницькому районі

Свято «Хару Мацурі – Свято Весни в Японії» в Дарницькому районі

2 березня 2017 року на Свято «Хару Мацурі – Свято Весни в Японії» в Дарницькому районі, в рамках Року Японії в Україні, до нас завітав Перший секретар посольства Японії в Україні – пан Танджі Хідеюкі, якого зустріли традиційним українським короваєм та вітанням японською мовою учні гімназії №290. Гімн Японії, закодований за допомогою QR-коду у вишитій картині Тетяни Протчевої розпочав офіційну частину Свята. 

Гостей - представників громадських організацій району, працівників закладів культури, учнівську молодь, привітав заступник голови Дарницької в районної в місті Києві державної адміністрації Петро Захарченко. Пан Танджі Хідеюкі в своєму виступі подякував за надану можливість взяти участь в цікавому, особливому заході в Дарницькому районі, приуроченому 25-й річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною і Японією, та акцентував увагу присутніх на тому, що цей рік стане піком співвідносин між державами та дозволить більше дізнатися і полюбити культуру Японії, а завдяки таким заходам культурні стосунки Японія – Україна піднімуться на вищий щабель.

Сьогодні, відкриваючи для всіх Японію – країну загадкову та дивовижну, незвичайну та прекрасну, з притаманними тільки їй самобутніми традиціями, ми порівнювали її зі своєю рідною Україною – ніжною та мальовничою, сильною духом й незборимою. І саме це підкреслили музичні номери українських народних пісень у виконанні учнів Дитячої школи мистецтв №4 та японські мелодії у виконанні Сергія Максименка на бамбуковій флейті – сякухаті, а ще у виконанні учнів ЗОШ №309 лунали японські хоку та українські веснянки.

Надзвичайно зацікавила присутніх та приємно здивувала представників посольства розповідь про старовинне японське весняне свято ляльок «Хіна Мацурі» та експозиція ляльок, виконана бібліотекарями в техніці орігамі. Родзинкою Свята стала старовинна стратегічна настільна гра – Ґо, перший хід в якій зробив пан Танджі Хідеюкі. Сьогоднішнє Свято буде мати цікаве продовження в нашому районі. Світлини дивись тут.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.