КМДА Київська міська державна адміністрація


13 березня 2017

З 2017 року вперше ми відзначаємо День добровольця України.

З 2017 року вперше ми відзначаємо День добровольця України.

 Шановні дарничани!

З 2017 року вперше ми відзначаємо День добровольця України.

   Встановлення Дня українського добровольця саме 14 березня обумовлено тим, що саме у березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, згідно рішення керівництва Самооборони Майдану добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях. Як наслідок, з лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії.
   14 березня 2014 року більше п’яти сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.
   Згодом, майже через місяць, а саме 13 квітня 2014 року, Рада національної безпеки та оборони України оголосила про проведення антитерористичної операції у східних регіонах України. Рішення було прийнято у відповідь на проросійські збройні операції на території Донецької та Луганської областей. На той час Україна фактично не мала боєздатної армії.
   При цьому, саме завдяки учасникам добровольчих батальйонів та формувань, які активно створювались та вирушали в зону воєнного конфлікту, вдалося створити справжню боєздатну армію та не допустити просування ворога далі материковою Україною.

   Добровольці сьогодні добре інтегровані у Збройні сили України, вони виконують вагомі військові завдання. Водночас на часі і дуже важливо не ділити військових, добровольців, волонтерів на угрупування. Адже перемога наша можлива тільки за умови згуртованості.

   І День добровольця – це якраз і є символічна дата, щоб довести злагодженість, єдність кожного, хто у той чи інший спосіб долучається до захисту України. Тому наразі пропаганда військової служби, підняття патріотичної свідомості має відбуватися максимально комплексно.

   День українського добровольця має стати однією з основ, на якій будуть формуватися нові покоління вільних українців. Саме тому, вшанування мужності і патріотизму та забезпечення збереження пам'яті славетних героїв-добровольців, які загинули під час виконання обов'язків у складі добровольчих формувань, є необхідним виявом вдячності та поваги з боку українського суспільства.

   Користуючись нагодою, запрошую усіх на відкриття фотовиставки Харченка Володимира Івановича - заслуженого художника України, художника-графіка, доцента кафедри факультету дизайну Національної Академії образотворчого мистецтва та архітектури, присвяченої Дню добровольця України, яка відбудеться в фойє на ІІ поверсі Дарницької РДА (вул..Кошиця,11) з 14.03.2017 по 05.04.2017.

 

В.о. голови                                                                                                  В.ЛОЗОВИЙ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.