Головна  →  Дошка оголошень  →  30 березня 2017

З в е р н е н н я Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації.

 

 Шановні дарничани!

З настанням перших теплих днів більшість мешканців району починає прибирати та господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях.

І нажаль, часто таке прибирання завершується спалюванням залишків листя, сухої трави, очерету, і часто – навіть різного сміття.

В такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти і порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей.

Протягом останніх двох тижнів на території Дарницького району через самовільне випалювання сухої трави, сміття, чагарників та очерету щоденно виникають чисельні загоряння та навіть великі пожежі.

Хочу зазначити, що чинним законодавством  України заборонено спалювання сухої рослинності, стерні та, тим більше, будь-якого сміття. Допускаючи самовільне спалювання сухої трави, бур’янів, очерету або сміття, порушники наражають на небезпеку свої та сусідські будинки, сквери та лісопаркові масиви.

За такі порушення передбачена адміністративна відповідальність. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої природної рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору.

Дбаючи про чистоту не нашкодьте довкіллю та своєму здоров’ю!

Шановні дарничани! Звертаємось до вас з проханням беззаперечно дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не запалювати багать в лісах та парках, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю.

Перейти до спискуВерсiя для друку