КМДА Київська міська державна адміністрація


3 квітня 2017

82-га річниця Дарницького району

82-га річниця Дарницького району

Шановні Дарничани!

 

82-га річниця Дарницького району

 

Сьогодні особливе свято для кожного мешканця Дарниці. Воно об’єднує усіх тих, хто називає себе «дарничанин». В цей день ми відчуваємо себе частинкою єдиного цілого, великої дружної родини. 

Історія Дарниці сягає у глибину тисячоліть. Більшість дослідників пов'язує походження назви місцевості зі словом «дарувати» («дар», «дарувати»). Інші вважають, що з часів Київської Русі в Дарниці розміщувалися «заїжджі» двори і тереми, в яких зупинялися іноземні посли і купці - «дарнічіе», які приїжджали до київських князів з дарами. Звідси і складне слово, що складається зі слів «дар» і «ниць» - тобто, приносячи дар князям, гості падають на коліна.

З прадавніх часів відомі поселення на території сучасного Дарницького району. Першою офіційною згадкою про Дарницю вважається 1509 рік.

03 квітня 1935 року утворена самостійна адміністративна одиниця – Дарницький район міста Києва. Згідно з рішенням сесії Дарницької районної в м. Києві ради цей день вважається днем народження району.

Напередодні Великої Вітчизняної війни Дарниця із околиці міста стала провідним індустріальним районом.

З першого дня війни фашисти намагались зруйнувати залізничний вузол та промислові підприємства.

Сучасні межі Дарницького району були затверджені рішенням Київської міської ради від 27 квітня 2001 року. Наш район є одним із найбільших у столиці – його площа сягає 13363,0 га, (16,0 % території м. Києва)

А з 2001 року до складу району входять масиви - Харківський, Осокорки, Позняки, Нова Дарниця, Рембаза та Бортничі. 

Місто живе, місто змінюється. Рушійною силою розвитку Дарниці є творча енергія його мешканців. Щира подяка усім, кому небайдужа доля району, хто вклав частинку своєї душі і праці в те, щоб ми могли пишатися Дарницею!

Цього дня почуваємося іменинниками, а наші серця переповнює радість і гордість за наш район, який став затишною домівкою та поєднав нас в одну велику родину.

Шановні дарничани та гості! Прийміть найщиріші вітання із 82-ю річницею Дарницького району. Нехай свято буде світлим і радісним, нехай у ваших домівках панують мир і злагода! Щиро бажаю усім міцного здоров’я, щастя у житті, здійснення усіх найзаповітніших мрій та світлих сподівань.

Зі святом! Слава Україні!

 

Користуючись нагодою запрошую усіх бажаючих на святкування 82-ї річниця Дарницького району щ 15.00 в ПК ДАРНИЦЯ. (вул.Заслонова,18)

 

З повагою

В.о. голови                                                                                                В.ЛОЗОВИЙ

 

Презентація Дарницького району за посиланням: /video/?V=80

 

Файл документа: dar.pdf



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.