КМДА Київська міська державна адміністрація


21 квітня 2017

У Києві безробітних будуть безкоштовно навчати робототехніці

 
Державна служба зайнятості спільно із міжнародною лабораторією робототехніки «Robo.house» запускає безкоштовне навчання безробітних на одну з найбільш прогресивних професій у світі – робототехніка. Навчання буде проходити у Києві, а сам набір відбуватиметься на конкурсній основі.
Про це заявив заступник Голови Державної Служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Каравченко.
«Програма триває 1 місяць та створена з метою показати реальну необхідність розвитку сфери робототехніки в Україні. Слухачі освоять ази створення роботів і зберуть міні-копію прототипу промислового маніпулятора. Пілотний проект буде проходити у Києві на базі одного з центрів зайнятості  і якщо він стане вдалим, я сподіваюсь, ми зможемо запустити його по всій Україні»,  - сказав С. Кравченко.
За словами керівника проекту Владислава Котова, введення цієї програми та підтримка її з боку державної структури – це значний крок в бік розвитку сфери робототехніки в Україні. Найкращі випускники даного заходу будуть мати можливість працевлаштування.
Реєстрація та умови відбору бажаючих доступні за електронним посиланням http://www.robo.house/registration/. Заявки приймаються до 9 травня включно, початок навчань з 11 травня.
«Robo.house» - це міжнародна лабораторія робототехніки, електроніки та програмування, яка займається розробкою та створенням якісних прототипів дронів, гуманоїдів, моноколес, 3д-надрукованих об'єктів та інших винаходів.
 
Відділ комунікації з громадськістю та ЗМІ
Державної служби зайнятості (Центрального апарату)
вул. Еспланадна, 8/10
м.Київ, Україна, 10601
тел: +38(044)-289-40-79



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.