КМДА Київська міська державна адміністрація


16 травня 2017

Столичні митники виявили товаротранспортні документи на вантаж з підробними печатками про проходження контролю

 

Серед документів, поданих підприємством до митного оформлення товару, співробітниками Київської міської митниці ДФС виявлено товаротранспортну накладну CMR з підробним відбитком штампу про проходження санітарно-епідеміологічного контролю.

На митному посту «Столичний» Київської міської митниці ДФС декларантом подано документи, необхідні для здійснення митного оформлення товару «вакуумні ємності у складеному вигляді – термоси», серед яких була товаротранспортна накладна CMR з відбитком штампу про здійснення санітарно-епідеміологічного контролю.

Однак, під час здійснення митних формальностей та в рамках митного контролю було встановлено, що в дійсності санітарно-епідеміологічний контроль даного товару не здійснювався. За інформацією Держпродспоживслужби України державний санітарно-епідеміологічний нагляд при митному оформленні зазначеного вантажу не здійснювався, відбиток штампу не проставлявся.

По виявленому факту, за ознаками ст. 358 Кримінального кодексу України,  Київською міською митницею ДФС до районного управління Національної поліції направлено повідомлення про кримінальне правопорушення. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.