Головна  →  Новини  →  24 травня 2017

Відкриття виставки «Ірина Свйонтек. Життя присвячене мистецтву»

Виставка, присвячена науковій та мистецькій діяльності Ірини Свйонтек, відомої дослідниці вишивки, відкрилась 18 травня в Центрі Української Культури та Мистецтва.

Майстри вишивки, представники мистецьких інституцій, викладачі та студенти з різних куточків України завітали на це свято. Відбувся захоплюючий показ автентичного одягу Гуцульщини від ГО «Всеукраїнська Академія Автентики» та показ сучасного одягу за відтвореними зразками узорів Ірини Свйонтек від Майстерні «Любава».

Увазі гостей було презентовано відеофільм про Ірину Свйонтек, Берегиню вишивки Прикарпаття і Карпат. Вітали пані Ірину Світлана Долеско, Генеральний директор Центру Української Культури та Мистецтва; Інна Залізнюк, президент ГО «Всеукраїнська Академія Автентики»; майстри із Західної України.

Під час виставки, до 17 червня, можна буде придбати календарики, листівки, сумки, чашки з зображенням взірців вишивки, які дослідила Ірина Свйонтек. Також у нашій Крамничці ви знайдете фундаментальні мистецькі альбоми вишивки, автором яких є пані Ірина. Частина коштів, отриманих від продажу, ідуть на оплату авторського гонорару Ірині Свйонтек.

А в суботу, 20 травня, на виставці можна буде поспілкуватись із пані Іриною, взяти автограф на згадку про зустріч з унікальною дослідницею автентичної української вишивки.

Більш детальніша інформація за посиланням: http://dolesko.com/spip.php?article1498

Перейти до спискуВерсiя для друку