Головна  →  Новини  →  26 травня 2017

Оголошення до керівників закладів сфери споживчого ринку: ринків, підприємств торгівлі, інших об’єктів споживчого ринку

На виконання пп. 6.2. п. 6. Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) № 591 «Про проведення заходів з нагоди відзначення Дня столиці та Дня Києва» Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація звертає увагу керівників закладів сфери споживчого ринку: ринків, підприємств торгівлі,  інших об’єктів споживчого ринку, що проваджують господарську діяльність на вулицях, площах, бульварах, прилеглих до місць проведення заходів з нагоди відзначення Дня столиці та Дня Києва про необхідність виконання ними вимог рішення Київської міської ради від 23.12.2010 № 413/5225 року «Про деякі питання з упорядкування в м. Києві роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, та вином столовим, пивом (крім безалкогольного) та тютюновими виробами» на період проведення таких заходів на території Дарницького району міста Києва 28 травня в  парку «Позняки».

 

КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
VI сесія VI скликання

РІШЕННЯ

 від 23 грудня 2010 року N 413/5225

Про деякі питання з упорядкування в м. Києві роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, вином столовим, пивом (крім безалкогольного) та тютюновими виробами
 

Додатково див. постанову
 Окружного адміністративного суду міста Києва
 від 27 квітня 2011 року

 

Відповідно до Законів України "Про столицю України - місто-герой Київ", "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання та продажу пива та слабоалкогольних напоїв", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму", постанов Кабінету Міністрів України від 30.07.96 N 854 "Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями" та від 15.06.2006 N 833 "Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення", наказу Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України "Про затвердження Правил роздрібної торгівлі тютюновими виробами", з метою впорядкування в м. Києві роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, вином столовим, пивом (крім безалкогольного) та тютюновими виробами, враховуючи численні скарги мешканців м. Києва, Київська міська рада вирішила:
1. На час проведення масових заходів, визначених рішенням Київради або розпорядженням виконавчого органу Київради, забороняється продаж пива (крім пива у пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів на зазначеній території всіма закладами торгівлі.
2. Місця торгівлі, облаштовані в тимчасових спорудах загальною площею менше 40 кв. м, визнати невизначеними для торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, винами столовими та тютюновими виробами.
3. Виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації):
3.1. Обмеження, визначені в пункті 2 цього рішення, зазначати в дозвільних документах на розташування тимчасових споруд.
3.2. При недотриманні суб'єктами господарювання визначених обмежень здійснювати заходи щодо анулювання дозвільних документів на розташування тимчасових споруд у порядку, визначеному чинним законодавством.
3.3. Довести суть та вимоги цього рішення до відома всіх суб'єктів господарювання.
3.4. Провести вивчення думки і ставлення громадськості до цілодобового продажу пива, інших алкогольних і слабоалкогольних напоїв закладами торгівлі та ресторанного господарства, що розташовані на першому та цокольному поверхах, у підвальних, напівпідвальних приміщеннях житлових будинків, прибудованих до житлових будинків будівлях. Протягом 3-х місяців за результатами вивчення поінформувати Київраду та внести на розгляд відповідний проект рішення.
4. На виконання Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання та продажу пива та слабоалкогольних напоїв" рішення Київської міської ради від 25.12.2008 N 929/929 "Про впорядкування продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у міській торговельній мережі" визнати таким, що втратило чинність.
5. Пункт 3.2 цього рішення вступає в силу з 31 березня 2011 року.
6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київради з питань торгівлі, підприємництва, громадського харчування та послуг та постійну комісію Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку