КМДА Київська міська державна адміністрація


10 липня 2017

Презентація книги «Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара»

Презентація книги «Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара»

10 липня у Дарницькому районі відбулася перша презентація книги Володимира Чистуха та Марії Рипан «Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара». Ця подія відбулась за сприяння настоятеля парафії Святих Бориса і Гліба Української Греко-Католицької церкви та парафіян у приміщенні Публічної бібліотеки №160. Племінниця Блаженнішого Любомира Гузара,  пані Марічка  особисто подарувала  перші екземпляри книги  керівництву  Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації.

 

            Презентована книга є своєрідним продовженням висвітлення історії села Завалова, що на Підгаєччині (Тернопільська область), розповідей про визначних людей, розкритих автором у попередніх роботах. У виданні представлена коротка історія родини Дмитра Гузара, який більше ніж півстоліття був парохом села і покоїться разом зі своєю дружиною у завалівській землі. Його правнуком був Блаженніший Любомир Гузар, який став єпископом Української Греко-Католицької Церкви, кардиналом Католицької церкви, від 28 січня 2001 року був Верховним архиєпископом Львівським, від 25 серпня 2005 року по 10 лютого 2011 року Верховним архиєпископом Києво-Галицьким - предстоятелем Української Греко-Католицької Церкви.   

       

         Книжка призначена передусім тим, хто цікавиться історією рідного краю, хто хоче дізнатися про родовід Патріарха Любомира, представники якого відзначилися активною діяльністю для блага суспільства, були гідним взірцем для наслідування як у своїй епосі, так і в наші дні.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.