Головна  →  Новини  →  19 липня 2017

Протягом 6 місяців за допомогою Служби зайнятості роботу знайшли півмільйона українців

Чисельність осіб, працевлаштованих за сприяння державної служби зайнятості протягом першого півріччя 2017 року, збільшилася на 38 тис. або на 10% у порівнянні з відповідним періодом минулого року та становила 426 тисяч. При цьому, 41% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного, інформує прес-служба Центрального апарату ДСЗ.

Зростання обсягів працевлаштування громадян відбулося в усіх регіонах країни  (крім Кіровоградської області та м. Києва). Зокрема, у Запорізький, Донецькій, Львівській та Тернопільській областях кількість працевлаштованих зросла на 19-22%.

Крім того, до тимчасової зайнятості шляхом організації  громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 135 тис. осіб, (практично на рівні минулого року). Якщо у Донецькій області обсяги залучення громадян до тимчасової зайнятості зросли на половину, у м. Киві – майже удвічі, то у Закарпатській області цей показник зменшився на 23%, у Львівській та Черкаській областях – на 17%.

Протягом І півріччя 2017 року за направленням державної служби зайнятості проходили професійне навчання 108 тис. безробітних, що на 3% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Збільшення обсягів професійного навчання безробітних відбулося у переважній більшості регіонів, зокрема, у Тернопільській області – на 14%, у Луганській області – на 20%, у  Донецькій області – на половину. Водночас, у Волинській області кількість безробітних, охоплених професійним навчанням, зменшилася на 18%, а  у м. Києві – на третину.

У центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості обсяги навчання безробітних зросли на 10% (до 26 тис. осіб). Зростання цього показника відбулося в усіх центрах професійно-технічної освіти, за винятком Рівненського ЦПТО, де обсяги професійного навчання скоротилися на 45%, та Харківського ЦПТО (скорочення на 14%).

Станом на 1 липня 2017 року кількість вакансій у базі даних Державної служби зайнятості становила 110 тисяч вакансій. Зокрема, вакансій, поданих роботодавцями  - 67 тис. одиниць, що на 63% більше у порівнянні з відповідною датою минулого року.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, протягом І півріччя поточного року збільшилася на 15% та становила 124 тисячі. При цьому, кількість вакансій у базі даних державної служби зайнятості зросла на 19%  (до 571 тис. одиниць).

Зростання кількості вакансій відбулося в усіх регіонах, крім Чернігівської області. Зокрема, у Луганській та Хмельницькій областях, а також у м. Києві кількість вакансій зросла втричі.

Перейти до спискуВерсiя для друку