ОГОЛОШЕННЯ для органів місцевого самоврядування щодо розрахунку середньозважених тарифів на тепло!

На виконання вимог Закону України від 21 березня 2017 року № 1959-VІІІ щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел енергії органи місцевого самоврядування та НКРЕКП до 10 числа останнього місяця кожного кварталу мають подавати до Держенергоефективності інформацію для розрахунків середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, а також її транспортування та постачання.

У свою чергу, Держенергоефективності на основі отриманої інформації буде розраховувати середньозважені тарифи до 25 числа останнього місяця щокварталу та оприлюднювати  їх на офіційному веб-сайті: www.saee.gov.ua.

Нагадаємо, що вищезазначеним Законом запроваджено в Україні стимулюючий тариф для виробників тепла «не з газу». Він становитиме 90 % від діючого для суб’єкта господарювання тарифу на тепло з газу для потреб населення та бюджетних установ. У разі його відсутності тариф складе 90% середньозваженого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб відповідної категорії споживачів.

Оперативна робота місцевої влади та Держенергоефективності у цьому напрямі дозволить забезпечити вчасне та належне виконання Закону і найголовніше – стимулювати встановлення твердопаливних котелень та когенераційних установок на альтернативному паливі. У результаті місцеві громади отримають дешевше на 10% тепло, активізацію малого та середнього бізнесу, нові робочі місця та економічне зміцнення!

Отже, враховуючи стислі терміни, Агентство просить надати інформацію у паперовому та електронному ([email protected], [email protected]) вигляді до 10.09.2017 відповідно до листа та форм:

1. Офіційний лист Держенергоефективності до органів місцевого самоврядування.

2. Форма надання інформації щодо тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб населення.

3. Форма надання інформації щодо тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету.

Ненадання органами місцевого самоврядування зазначеної інформації в повному обсязі у встановлений термін обумовить відсутність можливості виконання положень Закону та поставить під загрозу введення в дію теплогенеруючих установок, що працюють на альтернативних видах палива, до початку опалювального періоду.

У разі виникнення питань, просимо звертатись до Сисоєвої Ірини Георгіївни – заступника директора Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності за тел.: (044) 590-54-09.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку