КМДА Київська міська державна адміністрація


22 вересня 2017

День партизанської слави у Дарницькому районі

День партизанської слави у Дарницькому районі

Щорічно 22 вересня в Дарницькому районі, як і по всій країні відзначається День партизанської слави. Цього дня ветерани Другої світової війни, пересічні дарничани, серед яких було багато молоді, а також представники районної та міської влади зібралися у парку «Партизанської слави» Дарницького району, аби вшанувати пам’ять про партизанів і підпільників.

Перед присутніми виступили живі свідки тих подій, школярі, представники громадськості та влади району, зокрема: начальник управління з гендерних питань та взаємодії з громадськими організаціями інвалідів, ветеранів війни та праці Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації Веселова Світлана Василівна, заступник голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Захарченко Петро Петрович, голова громадської організації «Київська міська організація колишніх партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни» Маянський Максим Федотович, в. о. голови  Комісії у справах колишніх партизанів при Кабінеті Міністрів України Кравчук Дмитро Адамович, Генерал-майор, кандидат воєнних наук, знавець історії Великої Вітчизняної війни Кулик Костянтин Іванович, ветеран ІІ-ї світової війни, учасник бойових дій Драгицький Михайло Якович.
Панахиду за загиблими провіві отець Андрій - служитель храму святих апостолів Петра і Павла.

Всі наголошували на тому, що завдяки подвигам ветеранів та  їхньому патріотичному вихованню сьогоднішні захисники України, не вагаючись, взяли до рук зброю аби відстоювати незалежність своєї держави.

Чимало жителів Дарницького району захищали і захищають кордони на сході країни. На жаль, деякі з наших земляків віддали своє життя за мирне небо. Ми завжди їх пам’ятатимемо, так само, як пам`ятаємо наших партизан у Другій світовій війні…

Своїми подвигами прославили нашу Вітчизну різні покоління українського народу. На своїх плечах винесли вони тягар найстрашнішої війни ХХ століття – Другої світової. Наш обов’язок не тільки сьогодні згадувати, а кожен день пам’ятати про усіх, хто кував перемогу, залишився живим або загинув. Гірка правда війни ніколи не полишить нас. Скільки б не минуло десятиліть, ми з вдячністю і шаною будемо згадувати солдатів, які своєю кров’ю заплатили за наш мирний день.

За роки війни партизанами було здійснено 19 рейдів, здолано 52 тисячі кілометрів, близько 180 тисяч осіб пройшло через партизанські загони. Кожен десятий партизан не повернувся з поля бою. Підпільниками та партизанами було знищено близько 465 тисяч фашистів та їхніх посібників.

Героїчні подвиги українських партизанів у пам’яті народу  житимуть вічно.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.