Головна  →  Новини  →  26 жовтня 2017

Привітання з нагоди 73-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

Привітання з нагоди  73-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

Сьогодні, 28 жовтня, країна відзначає знаменну і незабутню дату – День визволення України від фашистських загарбників. Ми вшановуємо величний подвиг визволителів української землі, висловлюємо найщиріші слова вдячності людям, які вибороли право на життя і свободу нашого народу.

73 роки тому цей день приніс не тільки радість перемоги, але й відізвався болем та жалобою в багатьох родинах. Українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив український народ за право бути вільними.

Переможна битва за Україну, що тривала довгі 22 місяці, стала вирішальним чинником розгрому військ гітлерівської Німеччини і її союзників. Від Дніпра до Ельби, від Києва до Відня, Праги та Берліну пролягли бойові шляхи фронтів, які увійшли в історію, гордо іменуючись «Українські».

Але ціна перемоги була страшною. Під час усіх наступальних операцій на території України обірвалося життя трьох мільйонів воїнів. Так, лише у бою за містечко Мілове на Луганщині, звідки, власне, й почалося вигнання нацистів з української землі, полягли 1066 бійців.

Маємо пам’ятати усіх, хто загинув у ті трагічні роки. Їх історична перемога над нацизмом дала мир і свободу народам, взаєморозуміння і розвиток демократії, що нині є дорогоцінними надбаннями усього людства.

На жаль, зараз ми зіткнулися з новою трагічною реальністю. Уже тривалий час українцям доводиться збройно захищати свою країну, протистояти агресору, що цинічно наважився на насильницьке перекроювання кордонів.

Обов’язок теперішніх і майбутніх поколінь зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу, загинув в окупації чи в таборах смерті, чиє життя обірвалося на ворожій міні чи на шляху до перемоги, хто віддав свою молодість та здоров’я відбудовуючи країну.

Дорогі ветерани, низько вклоняємося вам за вашу сміливість, героїзм, мужність та нескореність духу. Ваш безцінний внесок у перемогу над нацизмом – гідний приклад для усіх нас.

Переконаний, що Український народ, який по праву пишається вами та вашими подвигами, переможе.

Честь вам і слава!

Слава Україні!

Перейти до спискуВерсiя для друку