До уваги мешканців Дарницького району!

Управління Державного агентства рибного господарства у місті Києві та Київській області видало Наказ від 26.10.2017 № НОД-110/6 «Про встановлення заборони вилову водних біоресурсів у зимовий період 2017-2018 років», який передбачає заборону вилову водних біоресурсів з 1 листопада 2017 року до початку весняно-літньої заборони на період нересту риби у 2018 році.

Крім того, у цей період заборонено проведення будівельних, днопоглиблювальних робіт, видобування піску та гравію, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій.

До водних біоресурсів належать прісноводні, морські, анадромні та катадромні риби на всіх стадіях розвитку, круглороті, водні безхребетні, у тому числі молюски, ракоподібні, черви, голкошкірі, губки, кишковопорожнинні, наземні безхребетні у водній стадії розвитку, водорості та інші водні рослини.

Відтворення водних біоресурсів – природне чи штучне (розведення, переселення) поновлення чисельності водних біоресурсів (ретрансформація), яка зменшується у процесі їх використання чи природної смертності; водні біоресурси (водні біологічні ресурси) – сукупність водних організмів (гідробіонтів),  життя яких неможливе без перебування (знаходження) у воді.

Контроль за виконанням цього наказу здійснюватиме Київський рибоохоронний патруль. Минулого року було розпочато кардинальне реформування органів рибоохорони.

Перейти до спискуВерсiя для друку