КМДА Київська міська державна адміністрація


20 листопада 2017

Гордість Дарницького району, Іван Федорович Нечаєв, відзначив свій 95-й день народження

16 листопада 2017 року виповнилося 95 років ветерану Івану Федоровичу Нечаєву.

Привітати ветерана зі святом, у спеціалізованій школі №113, зібралися поважні гості, друзі, близькі, школярі, колеги по роботі, представники Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації. Іван Федорович щиро подякував усім присутнім та поділився спогадами та своїми планами на майбутнє.

Запрошені, щиро подякувала ветерану за цікаву змістовну розмову, сповнену патріотизму і любові за Батьківщину. Представники Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації вручили подяку визволителю за героїчні вчинки, за своє відважне та насичене добрими справами життя.

Присутні гості захоплено спілкувалися з 95-літнім ветераном та почули його цікаву біографію. Він учасник початку і кінця Другої світової війни, почесний ветеран міста-героя Києва, учасник визволення Польщі, Чехословаччини, штурму Берліна і визволитель Праги. До 93 років Іван Федорович працював консультантом у столичному заводі «Маяк» і лише два роки як вийшов на заслужений відпочинок.

Народився Нечаєв Іван Федорович 16 листопада 1922 року в Тверській області Торопецького району в сім’ї селян. У липні 1941 року був призваний до лав армії. Служив Іван Федорович у зенітно-артилерійському полку 25 танкового корпусу у військовому званні лейтетант. Пройшов усю війну та закінчив її у місті Прага. За мужність і відвагу в боях з німецько-фашистськими загарбниками в роки війни нагороджений двома орденами Вітчизняної війни І ступеня, орденом Вітчизняної війни ІІ ступеня, двома орденами Червоної Зірки, медалями «За відвагу та бойові заслуги», медалями «За взяття Берліна» , «За визволення Праги», німецькою медаллю «За хоробрість і відвагу», багатьма іншими медалями та 11 подяками Верховного Головнокомандувача.

Нині він полковник в відставці, проживає в Дарницькому районі міста Київ. Майже 50 років після війни працював консультантом на столичному авіаційному заводі «Маяк».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.