Головна  →  Новини  →  22 листопада 2017

Прості та ефективні поради, які допоможуть зберегти тепло у своїй оселі

- Не перекривайте дорогу теплу. Радіаторні екрани, довгі штори чи жалюзі, невдало розставленні меблі та інші речі, розташовані перед радіаторами, поглинають до 20% теплової енергії.
- Заклейте щілини у вікнах. Біля 40% тепла, що надходить в приміщення, втрачається взимку через вікна. Елементарні заходи з теплоізоляції допоможуть підвищити температуру в квартирі на 4-5° С.
- Обладнайте вентиляційні отвори спеціальними дверцятами або шматком картону. Це допоможе підвищити температуру в приміщенні на 3-5° С.
- Приберіть декоративні панелі з радіаторів. Вони забирають до 20% тепла з кімнати. Крім того, тепловіддача радіаторів, які розміщені в нішах, на 10% менша, ніж у тих, які виступають в кімнату.
- Наклейте фольгу на обидві сторони ДСП та розмістіть на стіні за радіатором. Це підвищить його тепловіддачу на 20%. При цьому витрати на опалення приміщення зменшаться на 4%.
- Перефарбуйте радіатор в темний колір. Темна поверхня підвищує тепловіддачу приблизно на 10%. Доведено, що темно-коричневий колір найкраще віддає тепло. З радіатором такого кольору у кімнаті стане на 8-10% тепліше, ніж з білим.
- Не перегрівайте приміщення — вдягайтеся тепліше. При завищеній кімнатній температурі зростає ризик простудних захворювань. За даними лікарів, сон у прохолодному приміщенні корисніший.
- Провітрюйте приміщення протягом максимум 10-15 хвилин з широко відкритим вікном. Через привідчинені впродовж багатьох годин вікна значно втрачається тепло.
- Закривайте двері в під’їзді. Тепловтрати через відкриті двері та розбиті вікна в під’їзді становлять 5-15% від сумарних теплових втрат будинку.
- Використовуйте жалюзі. Жалюзі або короткі штори допоможуть скоротити на 8-15% втрати тепла, що виходить крізь скло.
Тепла Вам в будинку і душі!

Перейти до спискуВерсiя для друку