Головна  →  громадська рада  →  15 грудня 2017

У Києві оголосили конкурс проектів громадських організацій

Департамент суспільних комунікацій ініціював конкурс проектів для інститутів громадянського суспільства «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада».

Про це заявила директор департаменту Марина Хонда на презентації конкурсу в Укрінформі:

‒ Ми вирішили, що підтримка коштами проектів київських громадських організацій дасть можливість не лише реалізувати важливі питання, проекти, а й підтримати розвиток громадянського суспільства, громадських організацій у місті Києві. 21 вересня Київська міська рада ухвалила відповідне положення про порядок проведення цього конкурсу, організатором якого є Департамент суспільних комунікацій. Граничний обсяг коштів у 2018 році, який заплановано на цей конкурс, ‒ 2 млн 200 тис. грн.

За її словами, граничний обсяг однієї пропозиції ініціатора конкурсу на реалізацію проекту становить 199 тисяч гривень.

‒ Це достатньо для того, щоб ГО, вперше використовуючи бюджетні кошти, змогли більш спокійно їх освоїти.

Марина Хонда наголосила, що для учасників конкурсу є одне обмеження: громадська організація має бути зареєстрована у місті Києві не менше року і проект, пропонований нею, обов’язково має реалізуватися на території столиці.

Проекти можна подавати за такими напрямками: волонтерський рух та підтримка учасників АТО; соціальні ініціативи, спрямовані на поліпшення благоустрою та природного середовища столиці; сприяння розвитку міста Києва у сфері правової освіти населення та формування громадської культури; сприяння в реалізації заходів, спрямованих на поліпшення спортивного, культурного та просвітницького розвитку жителів міста Києва.

Перелік документів, необхідних для участі у конкурсі, включає заяву, копію свідоцтва, документи, що підтверджують включення організації до реєстру, загальну інформацію про діяльність, лист-підтвердження від інших громадських організацій, спілок щодо залучення до проекту або виконання (за наявності).

Як розповіла керівник Департаменту суспільних комунікацій, конкурсна комісія, котра буде вивчати подані документи та проекти, уже створена:

‒ Проект річний і кошти треба використати протягом року... Щоб було більше часу для зрозуміння, підготовки всього процесу і потім його реалізації, ми даємо можливість з 26 грудня по 9 лютого подавати всі ці проекти ‒ більше, ніж півтора місяці. Відповідно до плану, затвердженого конкурсним комітетом, ми передбачаємо, що на початку березня ‒ орієнтовно 2‒3 березня ‒ ми оприлюднимо інформацію про переможців.

Вона додала, що детальнішу інформацію про вимоги до подання пропозицій для участі у конкурсі, напрями, терміни його проведення можна знайти на сайті Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Довідково. За даними 2017 року у Києві зареєстровано близько 15 тисяч громадських об’єднань. З них ‒ 10 812 громадських організацій і 4024 благодійні організації. Згідно із законодавством, 283 організації отримують фінансування з міського бюджету. Це 2,62% від зареєстрованих у столиці.

http://dsk.kievcity.gov.ua/news/2895.html

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку