Головна  →  громадська рада  →  18 грудня 2017

Круглий стіл "Розширення мережі закладів освіти Дарницького району"

18 грудня в актовій залі Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації відбувся круглий стіл щодо розширення мережі закладів освіти.

В засіданні «круглого столу» взяли участь: депутат Верховної Ради України Віталій Сташук; депутати Київської міської ради – Віталій Павлик, Юлія Ярмоленко, Андрій Задерейко; в.о. голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Василь Лозовий, радник в.о. голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Генадій Сінцов, начальник Управління освіти Євгенія Списовська, начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ Наталія Коляда; голова громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації Юрій Вітомський, помічники депутатів – О.Супруненка, Г.Сандалової, Ю.Сулиги, Ю.Лобан, О.Гончарова, В.Гончарова, В.Ноздрі, С.Башлакова, представники громадських об’єднань.

Дарницький район – територія інтенсивного житлового будівництва. Але існують певні проблеми стосовно будівництва соціальних об’єктів. У результаті порушення принципу комплексної забудови в окремих мікрорайонах  не збудовано жодного закладу освіти, медицини, культури.

Відсутність достатньої кількості закладів освіти у цих мікрорайонах призводить до зростання соціальної напруги серед мешканців, а також до погіршення умов перебування дітей у садках і школах, оскільки кількість дітей у функціонуючих закладах освіти значно перевищує встановлені нормативно-правовими актами норми.

Укомплектованість закладів дошкільної освіти району з розрахунку на 100 місць у 2017 році становить 135 % і залишається однією з найвищих  по місту Києву. У 19 закладах дошкільної освіти  показник укомплектованості становив 150 % і вище.

Проблема забезпечення дітей місцями у дитячих садках залишається досить загостреною.

Кількість заявок на прийом до дитячих садків Дарницького району, зареєстрованих у системі електронного запису дітей у заклади  дошкільної освіти міста Києва, станом на 30.11.2017 становить 3053 (загальна по місту Києву – 15354).

Дарницький район – найбільший у місті район за кількістю учнів у закладах середньої освіти. Всього у школах навчається 40149 учнів. Щороку ця кількість зростає, що призводить до значного переповнення навчальних закладів.

У районі з 41 закладу середньої освіти 24 заклади заповнені більше, ніж на 150%. Три навчальні заклади переповнені більше ніж на 200% (ПШ № 295, Слов’янська та Скандинавська гімназії), а спеціалізована школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов № 329 «Логос» імені Георгія Гонгадзе перевищує потужність на 338 %.

За результатами круглого столу «Розширення мережі закладів освіти Дарницького району: проблеми та шляхи вирішення», було підписане звернення до голови Київської міської державної адміністрації (Київського міського голови) Віталія Кличка з проханням під час формування бюджету міста Києва на 2018 рік врахувати пропозиції до Програми економічного та соціального розвитку міста Києва Дарницької районної державної адміністрації щодо реалізації освітніх проектів.

Довідково:

Станом на сьогодні у Дарницькому районі функціонують 58 закладів освіти комунальної форми власності, для дітей дошкільного віку – це 16334 дитини.

Кількість заявок на прийом до дитячих садків Дарницького району у системі електронного запису – 3053 особи (по місту Києву цей показник складає 15354 особи).

Заповненість дошкільних навчальних закладів Дарницького району у 2017 році одна з найбільших у столиці та складає 135 дітей на 100 місць.

Станом на сьогодні у Дарницькому районі функціонує 41 заклад освіти комунальної форми власності, для дітей шкільного віку – це 40149 дітей

Наповнюваність класів у загальноосвітніх навчальних закладах міста Києва найвища у місті Києві – на 1300 класів припадає 30,9 учнів.

Перейти до спискуВерсiя для друку