Головна  →  Новини  →  19 грудня 2017

Збереження історичної правди і передача її молодому поколінню

Збереження історичної правди і передача її молодому поколінню

14 грудня делегація Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації здійснила робочий візит до Дарницького осередку Київського відділення Української спілки в`язнів жертв нацизму та громадської організації «Жіночий центр «Надія».

Очільниці обох організацій - Сахно Любов Кирилівна та Слєсарєва Надія Іванівна привітали активізацію діалогу зі сторони районної влади та виступили з рядом ініціатив та пропозицій.

Об’єднання зусиль жінок громадської організації «Жіночий центр «Надія» спрямовані передусім на відродження демократичного руху в Україні; виховання нової жінки, збагаченої досвідом минулого; правовий та соціальний захист жінок, які пережили страшні історичні катаклізми в минулому столітті і тепер за станом здоров’я потребують уваги і допомоги, а також робота з молодим поколінням.

Це передусім:

- просвітницька діяльність в школах на тему  «Війни і тоталітарні режими»;

- залучення молоді до волонтерської роботи з людьми похилого віку, до збору їхніх спогадів і написання рефератів;

- організація заходів з нагоди визначних історичних дат, присвячених подіям Другої світової війни;

- робота по встановленню міжнародних контактів з молоддю Німеччини, Польщі, Росії, Білорусі та інших країн шляхом організації спільних заходів під час канікул, міжнародних зустрічей в музеях колишніх концтаборів, співучасті в театральних постановках і концертах;

- робота на основі грантів, отриманих від німецького фонду «Пам’ять відповідальність і майбутнє».

Любов Сахно та  Надія Слєсарєва висловила щиру подяку керівництву Дарницької РДА і особливо відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації за уважне ставлення до діяльності організації, в тому числі за запрошення на участь у заходах, які проводить районна адміністрація, а також за підтримку і вирішення звернень.

Головним напрямком діяльності організації є збереження історичної правди і передача її молодому поколінню. Але незважаючи на стан здоров’я і свій поважний вік вони беруть активну участь в діяльності організації і не лише в нашій країні, а й закордоном в Німеччині, Польщі, Словенії, Словакії, Сербії, Австрії, Чехії і країнах колишнього СРСР – пишуть спогади, створюють книги, ведуть просвітницьку роботу. 

Вже багато років організації мають грантову підтримку від німецького фонду EVZ, координатором якого в Україні є Всеукраїнська благодійна організація “Турбота про літніх в Україні”. Діяльність даних організацій висвітлена на сайтах:

www.ost-arbeiter.com;

https://nadija.net/;

https://www.facebook.com/proekt.nadija/

Перейти до спискуВерсiя для друку