Головна  →  Оголошення  →  22 грудня 2017

Законодавством встановлено обов'язок передачі ОСББ та ЖБК картотек реєстраційного обліку фізичних осіб до відповідних державних адміністрацій

В зв'язку із занепокоєнням деяких голів ОСББ можливістю втрати контролю за боржниками та нарахування комунальних платежів роз'яснюємо, що після передачі картотек реєстраційного обліку фізичних осіб до районних в м. Києві державних адміністрацій, ОСББ матимуть змогу отримувати дані про власників квартир та кількість зареєстрованих мешканців.

Згідно з пунктом 4 частини 1 статті б Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» співвласники багатоквартирного будинку мають право безоплатно одержувати інформацію про суб'єктів права власності на всі квартири та нежитлові приміщення у багатоквартирному будинку і площу таких квартир та приміщень у порядку і межах, визначених законом.

Також, відповідно до статті 28 Цивільного процесуального кодексу України позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред'являються за місцезнаходженням майна відповідача.

Для отримання інформації про власників квартир у багатоквартирному будинку з Державного реєстру речових прав у паперовому вигляді, голові ОСББ необхідно подати заяву до центру надання адміністративних послуг відповідного району міста Киева (перелік центрів та графік роботи за посиланням http://ac.dozvil-kiev.gov.ua/) або до будь-якого суб'єкта державної реєстрації прав, акредитованого суб'єкта, нотаріуса. При собі необхідно мати паспорт громадянина України, правовстановлюючі документи ОСББ та протокол зборів, що підтверджує повноваження голови.

Отримати інформацію про зареєстрованих у помешканні осіб ОСББ зможуть безкоштовно заключивши договір з Комунальним підприємством «Головний інформаційно-обчислювальний центр» про безоплатне надання інформаційних послуг.

Перейти до спискуВерсiя для друку