Головна  →  Новини  →  9 січня 2018

Роботи по ліквідації пошкодження Ново-Дарницького коллектора у Києві триватимуть до лютого

Роботи по ліквідації пошкодження Ново-Дарницького коллектора у Києві триватимуть до лютого

Виконання робіт коштуватиме бюджету 20 мільйонів гривень.

-Протягом місяця зможемо усунути всі пошкодження, оскільки ситуація ускладнена великою кількістю підземних комунікацій: високовольтних електричних кабелів – 10 вольт, газопроводами середнього та низького тиску, - уточнив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв. - Тобто роботи проводяться в достатньо небезпечних умовах. На період ліквідації аварії встановлено тимчасове перекачування стоків. Рух трамваю № 8 призупинено, замість нього від вулиці Славгородської до метро «Позняки» курсує рейсовий автобус та інші додаткові маршрути.

Петро Пантєлєєв розповів, що цього року на планові роботи з реконструкції об’єктів київського каналізаційного господарства місто спрямує понад 120 млн грн.

Насамперед, масштабні роботи виконають на Новодарницькому каналізаційному колекторі, де кілька тижнів тому сталася аварія, та на Борщагівському каналізаційному колекторі. Минулого року у Києві збудували другу нитку Головного міського каналізаційного колектора замість існуючого аварійного. Планується поступово здійснювати заміну та реконструкції більш локальних колекторів. На проведення ремонтних робіт на Новодарницькому колекторі виділено 20 мільйонів гривень, ще близько 100 мільйонів гривень виділено на інші колектори, розташовані у Києві.

-Зокрема, цього року ми завершимо роботи із заміни Борщагівського колектора, де в 2015 році сталося дві масштабні аварії, – підкреслив Петро Пантелеєв.

Перейти до спискуВерсiя для друку