Головна  →  Новини  →  19 лютого 2018

На вулиці Анни Ахматової встановлять нове освітлення

На вулиці Анни Ахматової встановлять нове освітлення

Модернізація зовнішнього освітлення, яку здійснює столична влада, дозволить щорічно економити щонайменше 30 відсотків коштів. Про це в ефірі каналу «Київ» заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він наголосив, що нині 80-90 відсотків зовнішнього освітлення Києва не відповідає сучасним вимогам і нормативам із енергоефективності, довготривалості роботи та екологічним нормам. За словами столичного голови, заміна світильників з традиційними джерелами світла на світлодіодні дозволяє знизити енергоспоживання.

-Реалізація програми з LED освітлення дає можливість економити 30 відсотків споживання електроенергії. І таке освітлення набагато яскравіше, – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що на низці столичних вулиць вже замінене зовнішнє освітлення на сучасні LED світильники – на бульварі Лесі Українки, вулицях Олени Теліги, Петра Сагайдачного, Генерала Алмазова.

-І на багатьох вулицях, в деяких парках та скверах міста освітлення буде замінене цього року. На це виділено 300 мільйонів гривень. Для нас це важливий напрямок. Адже йдеться про комфорт мешканців і безпеку руху, – додав Віталій Кличко.

Мер розповів, що щорічно Київ витрачає 120 млн грн на оплату за зовнішнє освітлення міста.

-Використання нових сучасних технологій дає можливість економити щонайменше 30 відсотків коштів. Це великі кошти для нашого міста, – сказав Віталій Кличко.

У 2018 році «Київміськсвітло» здійснить заміну зовнішнього освітлення на LED освітлення на 163 об’єктах. Усього буде встановлено майже 12 тисяч LED ламп у 5 парках, на 39 прибудинкових територіях та 119 вулицях, площах, проспектах, мостах.

Освітлення буде замінене на таких основних вулицях столиці: бульварі Дружби Народів, бульварі Вацлава Гавела, вулицях Саксаганського, Жилянській, Героїв Севастополя, Маршала Гречка, Миколи Закревського, Набережному шосе, Центральній, Канальній, Борщагівській, Анни Ахматової, Автозаводській, Дегтярівській, Голосіївській та інших.

-Цю програму ми реалізовуватимемо і в наступні роки, маючи значну економію ресурсів, – наголосив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку