КМДА Київська міська державна адміністрація


20 лютого 2018

Вічна пам’ять героям!

Вічна пам’ять героям!

Минуло чотири роки від тих страшних подій, які назавжди закарбувалися в історичній пам’яті українського народу, які стали переломним етапом у новітній історії нашої держави й змінили країну та кожного українця.

Сьогодні, 20 лютого 2018 року біля меморіальної композиції «Пам`яті героїв Євромайдану» на площі біля будівлі Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації (вул. О. Кошиця, 11) відбувся мітинг, присвячений річниці вшанування пам’яті жертв трагічних подій на Майдані Незалежності у 2014 році.

Цього дня меморіальну композицію на честь наших героїв увічнювала сотня запалених лампадок, сотня білих янголів та незліченна кількість квітів. Присутні також вшанували загиблих хвилиною мовчання.

До всіх присутніх звернулись: майданівець, член ГО «Братерство учасників бойових дій України» О.ПУСТОВІТ, народний депутат України В.СТАШУК, депутат Київської міської ради Ю.ЯРМОЛЕНКО, в.о.голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації В.ЛОЗОВИЙ.

По закінченню мітингу,  на якому були присутні родини загиблих героїв, керівники районної влади, помічники депутатів Верховної Ради України та Київської міської ради, настоятель Храму Святих апостолів Петра і Павла отець Григорій провів молебен за упокій душ загиблих під час трагічних подій на Майдані Незалежності в м. Києві у 2014 році.

Саме тоді вся Україна і весь світ стали свідками відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за європейський вектор розвитку української держави, за гідне майбутнє для наступних поколінь.

Дарницька громада в скорботі і з великою вдячністю згадує героїв світлої пам’яті Небесної сотні, адже їх подвиг – це ціна нашої свободи. Серед них наш земляк – дарничанин Юрій Пасхалін. Сумуємо (в цей день) за усіма загиблими на Майдані, а потім у зоні АТО, щиро співчуваємо їхнім родинам.

Зараз ми живемо вже у іншій державі. Щодня ми бачимо нових і нових героїв, які співвідносять своє життя з подвигом Небесної сотні.

Революцію Гідності продовжують громадяни України, справжні патріоти.

Революцію Гідності продовжують сотні дарничан-контрактників, які свідомо і вільно обрали професію захисника Вітчизни.

Революцію гідності продовжує громадянське суспільство. Сильне й вимогливе як ніколи, ініціативне, креативне, працьовите, поєднує в собі роль сурового і прискіпливого контролера влади.

Ми повинні пам’ятати своїх героїв, свою історію, тоді буде, дійсно, квітуче, незалежне майбутнє нашої держави, нашого Дарницького району столиці.

Найкращим спогадом та шаною Героям Небесної Сотні стане нова, міцна та квітуча Україна,

Вічна пам’ять героям! Слава Україні!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.