Головна  →  Новини  →  26 лютого 2018

Вшанування світлої пам’яті полеглих дарничан

Вшанування світлої пам’яті полеглих дарничан

23 лютого 2018 року у Національному військово-історичному музеї відбувся непересічний захід – вшанування полеглих дарничан – учасників антитерористичної операції в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та вручення книг пам’яті родинам загиблих.

Захід було організовано та проведено громадською спілкою «БРАТЕРСТВО УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ УКРАЇНИ» разом з Дарницькою районною в місті Києві державною адміністрацією, Національним військово-історичним музеєм, за участі родин загиблих, духовенства, громадськості, учнівської та студентської молоді.

Перед зібранням виступив в.о. директора музею – А.ІЛЬЄНКО, який звернув увагу на важливість та необхідність збереження пам’яті про військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції, засвідчення нашої поваги до їх подвигу та героїзму.

Заступник голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації – П.ЗАХАРЧЕНКО, відзначив роль захисників державності, які проживають на території Дарницького району столиці.

У свою чергу, радник голови Дарницької РДА з питань ветеранів війни - учасників антитерористичної операції, голова  громадської спілки «БРАТЕРСТВО УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ УКРАЇНИ» - Г.КОРОЛЮК у своєму виступі наголосив:

«Дуже символічно, що саме сьогодні, 23 лютого, ми низько схиляємо голови, вшановуючи пам'ять наших захисників, їх героїчний подвиг. В новітній історії України вже немає місця святам тоталітарного радянського режиму, ганебним надбанням цього режиму, який і досі процвітає на теренах ворожої нам країни, країни агресора. Історію сьогодення виписують своєю кров’ю новітні герої, кращі сини нашої держави, що не вагаючись, поклали свої життя заради України, вільної та квітучої».

Представник духовенства - настоятель храму Святих Бориса і Гліба УГКЦ на Позняках отець Андрій Боднарук  провів молебень на вшанування пам’яті загиблих та вручив родинам загиблих – пам’ятні сувеніри.

Після закінчення мітингу, співробітники музею провели змістовну екскурсію для всіх бажаючих, серед яких було й чимало представників Дитячого парламенту Дарницького району столиці та Дарницької районної ради старшокласників "Стріла".

Екскурсія розкрила історію подій Революції Гідності та антитерористичної операції та розповіла історію 33 героїв дарницького району, які віддали своє життя за майбутнє нашої країни та за майбутнє наших дітей.

Перейти до спискуВерсiя для друку