У КМДА реформують «єдине вікно» для учасників АТО

У КМДА реформують «єдине вікно» для учасників АТО

Київська міська державна адміністрація реформує допоміжні органи, утворені для взаємодії із учасниками АТО. Розпорядження № 326 та № 124 підписав Київський міський голова Віталій Кличко. Про це повідомили в прес-службі КМДА.

Так, функцію «єдиного вікна», яку з 2014 року допомагали виконувати волонтери, покладено на комунальну установу «Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції». Місце розташування «єдиного вікна» залишиться незмінним – 115-й кабінет столичної мерії, який добре знають і учасники АТО, і члени сімей загиблих.

Місто також лишається відкритим стосовно участі в цьому процесі волонтерів, адже їхній досвід – безцінний.

Також у столиці діє як дорадчий орган Рада ветеранів – прозоро утворена із представників 13 ветеранських організацій, серед яких представники усіх районів міста. Під час минулого засідання до складу Ради ветеранів було прийнято представників ветеранських організацій «Ветеранське братерство» (батальйону «Азов») та «Спілка ветеранів війни з Росією» («С 14»). Місто зацікавлене в існуванні дієвого допоміжного ветеранського органу та реальних результатах його діяльності.

Попри це, зважаючи на велику кількість звернень інших організацій, з метою створення дійсно робочого механізму, самі учасники АТО мають визначатись із порядком вступу до Ради ветеранів та утворення її робочих груп. Позиція столичної адміністрації у цьому процесі єдина: прозорість та законність процесу.

У Києві наразі зареєстровано понад 120 ветеранських організацій, яким потрібно знайти способи взаємодії. Організації ветеранів повинні віднайти єдність і взаєморозуміння між собою, не допустити протистояння. Без єдності всередині ветеранської спільноти співпраця влади та ветеранів не може бути ефективною та створює умови для маніпуляцій.

Тому Київська міська державна адміністрація вважає за необхідне проведення загальних зборів учасників АТО столиці, а не тільки представників організацій, аби на цих зборах саме ветерани вирішили між собою спірні питання.

Окрім того, Київський міський голова Віталій Кличко надав доручення оприлюднити на веб-порталі КМДА список учасників АТО, які перебувають на квартирній черзі, а також тих, які подали заяви на отримання земельних ділянок, аби унеможливити будь-які спекуляції цим питанням.

Перейти до спискуВерсiя для друку