КМДА Київська міська державна адміністрація


5 квітня 2018

З 1 квітня розпочався «сезон тиші» на водоймах України

З 1 квітня розпочався «сезон тиші» на водоймах України

Увага, дарничани!

З метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції і місць природного відтворення (нерестовищ ) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах у межах адміністративної території м. Києва у 2018 році, відповідно до статті 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», пунктів 3.14, 3.15, 4.4, 4.14.3, 5.3 «Правил любительського і спортивного рибальства», затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 15.02.1999 № 19, наказу Держрибагенства від 15 березня 2018 року № НОД-22/6 «Про заходи  із забезпечення охорони водних біоресурсів у період нересту» встановити заборону на лов (добування) риби та інших водних біоресурсів:

-        з 1 квітня по 9 червня на всіх водосховищах і озерах, включаючи зону підтоплення;

-        з 1 квітня по 20 травня(включно) у всіх річках та їх кореневих водах;

-     з 1 квітня по 29 червня у новостворених водних об’єктах, а також придатковій системі річок та інших одних об’єктів;

-        з 1 квітня по 13 червня та з 15 липня по 1 вересня лов (добування) раків.

Також забороняється в період нересту риби проведення будівельних, днопоглиблювальних, видобуток піску і гравію, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій, а також будь-яких робіт на землях водного фонду.

На період нересту риби в місцях, які оголошені нерестовищами, забороняється пересування всіх плавучих засобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

При цьому дозволяється у період весняно-літньої заборони на лов любительський лов риби та інших водних біоресурсів з берега за межами місць  нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом (дозволено вилов риби за одну добу перебування на водоймі – до 3 кг).

У період нересту по охороні рибних запасів і водних біоресурсів посилюють активність оперативно-рейдові групи та до їх складу залучаються активісти громадських організацій, працівники державної екологічної інспекції та інші зацікавлені служби.

За порушення ловлі риби в нерестовий період караються, як адміністративною так і кримінальною відповідальністю. Та якщо не порушувати законів, то можна насолоджуватись риболовлею під час нересту.

Шановні рибалки!

Просимо Вас в даний період року бережно ставитися до водних біоресурсів, які готуються до нересту. Також, в разі виявлення фактів порушення «Правил любительського та спортивного рибальства» просимо Вас повідомляти про це Головне управління охорони водних біоресурсів у місті Києві.

Спільними зусиллями збережемо водні біоресурси!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.