Головна  →  Новини  →  23 квітня 2018

Інформація Головного управління ДФС у м. Києві

Інформація Головного управління ДФС у м. Києві

Людмила Демченко: За тиждень до фінішу кампанії декларування доходів, у Києві нарахували понад 1000 офіційних мільйонерів  

«Щоб бачити тенденції цьогорічної кампанії декларування, ми систематично аналізуємо показники поданих декларацій про доходи, отримані громадянами впродовж 2017 року. Так, на сьогодні з офіційними шістьма нулями у поданих деклараціях наразі налічується 1092 киянина, що на четверть більше ніж торік. Традиційно, найбільша кількість столичних мільйонерів проживають у Печерському (219), Шевченківському (191) та Голосіївському (122) районах столиці. Загалом, вони задекларували 9 мільярдів 555 мільйонів гривень, що майже на 60 % більше ніж у минулому році та мають сплатити податку на доходи фізичних осіб в сумі понад 451 мільйон гривень і майже 48 мільйонів гривень військового збору», – розповіла начальник Головного управління ДФС у м. Києві Людмила Демченко.

За словами Людмили Дмитрівни, у Києві кампанія «Декларування доходів – 2018» має свої цікаві факти. Понад 62 % всіх декларацій про майновий стан та доходи наразі подаються представницями слабкої статі. Поряд з майже 62% чоловіків лідирують серед категорії платників, які отримали дохід в понад 1 мільйон гривень. 

Наймолодшим киянином серед тих, хто значиться у цьогоріч поданих декларація про доходи є 4-річний мешканець Дарницького району, який отримав спадок в кілька десятків тисяч гривень. Найстаршим – 89-річний мешканець Печерського району, який також отримав дохід у вигляді спадщини проте вже на суму в понад пів мільйона гривень.

Керівник столичного управління фіскальної служби повідомила, що від початку 2018 року у Києві вже подано понад 11 тисяч декларацій про майновий стан та доходи із загальною сумою задекларованого доходу в 11 мільярдів 62 мільйони гривень. За поданими деклараціями до бюджету мають надійти понад 507 мільйонів гривень ПДФО та близько 55 мільйонів гривень військового збору.

«Якщо попередньо оцінювати динаміку декларування, то, слід зазначити, що кількість декларацій поданих на цей момент суттєво зменшилась у порівнянні з показниками минулого року, проте задекларовані киянами доходи і відповідно, визначені до сплати податки значно зросли – на 3,6 мільярда гривень збільшились статки киян та майже у 2,5 рази зросли визначені до сплати суми ПДФО та військового збору. Також, досить позитивним є факт подання майже кожним десятим киянином вказаної декларації у електронному вигляді», – зауважила головний податківець столиці.

Крім того, дещо більше громадян у столиці стали подавати декларації щоб скористатись правом на отримання податкової знижки. Так, вже подано 4587 декларації на загальну суму отриманих у 2017 році доходів в майже 747 мільйонів гривень. Щонайменше 14,5 мільйонів гривень повернуться киянам у вигляді компенсації.

Людмила Демченко закцентувала увагу, що в українців залишилось зовсім обмаль часу, щоб встигнути виконати свій конституційний обов’язок – кампанія декларування доходів завершується 1 травня 2018 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку