Головна  →  Новини  →  21 червня 2018

Профорієнтаційний семінар для учнівської молоді з фізичними обмеженнями

Вибір професії є важливим, відповідальним і часто непростим кроком у житті кожної людини. Він впливає не тільки на рівень матеріальних доходів а й багато в чому задає спосіб життя, закладає на перспективу задоволеність людини собою і своєю долею. При наявності серйозних обмежень по здоров'ю та життєдіяльності люди неодноразово стикаються з труднощами на різних етапах: при виборі сфери професійної діяльності, виборі відповідного освітнього закладу, отриманні освіти, працевлаштуванні.

06 червня 2018 року в центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з фізичними обмеженнями фахівцем Дарницької районної філії КМЦЗ проведено профорієнтаційний (урок) семінар для учнівської молоді, який відвідали учні випускних класів з обмеженими можливостями.

Дарницькому центрі реабілітації стартував тренінг з профорієнтації в рамках якого відбулася зустріч фахівця служби зайнятості з однією із груп підлітків - майбутніх фахівців різних сфер діяльності.

Метою вказаного заходу було: надання дітям інформації про світ професій, допомога у їх професійному самовизначенні, надання випускникам інформації про вступ до навчальних закладів, особливості навчання у різних закладах. З великим захопленням проводилось обговорення вибраних професій.

В свою чергу діти отримали багато цікавої та корисної інформації: дізнались про формулу та правила вибору професії, основні помилки при виборі професії та визначили свої нахили за допомогою діагностичного тестування.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку