Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2018

Фінансування медицини Києва в 2018 році було збільшено до 9,1 млрд грн. Це гроші на будівництво і ремонт лікарень, а також закупівлю сучасного обладнання

Фінансування медицини Києва в 2018 році було збільшено до 9,1 млрд грн. Це гроші на будівництво і ремонт лікарень, а також закупівлю сучасного обладнання

Оновлена сучасним обладнанням Київська міська клінічна лікарня №1 гідно обслуговує мешканців Дарниці. Роботи з її реконструкції тривають. В цьому, під час робочого візиту пересвідчилися голова Київської міської державної адміністрації В.КЛИЧКО,  перший заступник голови Київської міської державної адміністрації М.ПОВОРОЗНИК, виконувач обов'язків голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації П.ЗАХАРЧЕНКО, директор Департаменту охорони здоров'я В.ГІНЗБУРГ.

"Майже 500 тисяч людей за неофіційними підрахунками живуть в Дарницькому районі - це рівнозначно населенню великого міста.  Саме тому, головна лікарня у районі має відповідати високим європейським стандартам аби гідно обслуговувати дарничан", - зазначив Віталій Кличко.

Мер наголосив, що тривалий час київські лікарні, як і в інших регіонах країни, були в занепаді. І завдання столичної влади - "вдихнути нове життя в ці медустанови, зробити їх сучасними".

"Ця лікарня та Академія здоров'я людини Київського міського медичного центру виглядають не як відреставровані, а як нові", - зазначив Віталій Кличко.  Зроблено зовнішній і внутрішній ремонт. 

"Всі наші медустанови повинні відповідати сучасним вимогам і надавати якісний сервіс і ефективну допомогу всім, хто звертається. Тому ми крок за кроком оновлюємо медустанови до європейського рівня. У цьому році ми ще збільшили фінансування медичної галузі як однієї з пріоритетних - до 9,1 млрд грн. Це гроші на будівництво і ремонт лікарень, закупівлю сучасного обладнання, тому що сучасна медицина - це в першу чергу нові технології", - зазначив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку