Головна  →  Новини  →  11 березня 2014

Круглий стіл на тему: «Аналіз діяльності дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Проблеми, перспективи та розвиток»

Круглий стіл на тему: «Аналіз діяльності дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Проблеми, перспективи та розвиток»

            06 березня 2014 року, відповідно до реалізації завдань щодо сприяння та підтримки меншинства, Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Дарницького району міста Києва проведено круглий стіл на тему: «Аналіз діяльності дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Проблеми, перспективи та розвиток», метою якого є міжвідомча взаємодія між структурними підрозділами Дарницької РДА в контексті роботи з прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типу (Харківське шосе, 57, 16:00-18:00 год.).

            Заступник директора Центру Катерина Іванівна Зелінська привітала матерів-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей району з нагоди жіночого свята 8 Березня та наголосила, що справа, яку вони роблять -  приклад добра і людяності. На сьогоднішній день в Дарницькому районі міста Києва функціонує 6 прийомних сімей (на вихованні 6 дітей) та 4 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 32 дітей, з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування. В березні 2014 року планується створення ще  1 дитячого будинку сімейного типу, до якого буде влаштовано 7 дітей.

            В засіданні круглого столу брали участь представники служби у справах дітей, управління освіти, управління охорони здоров’я, управління праці та соціального захисту населення, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Дарницької райдержадміністрації, прийомні батьки та батьки – вихователі.

В плані круглого столу:

- звіт щодо ефективності функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу у забезпеченні розвитку та вихованні прийомних дітей та дітей – вихованців Дарницького району міста Києва у 2013 році (доповідач: заступник керівника служби у справах дітей – Кожнов О.В.);

- інформація про недопущення насильства та жорстокого поводження  щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу Дарницького району міста Києва (доповідач: заступник начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Дарницької РДА – Мельниченко М.В.);

- інформація щодо пошуку кандидатів в прийомні батьки та батьки – вихователі. Стан виховання, утримання та розвитку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу (доповідач: головний спеціаліст відділу соціальної роботи – Цісарук Л.В.);

- труднощі та проблеми, які виникали в прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу Дарницького району протягом 2013 року.  Перспективи розвитку ПС та ДБСТ в                      2014 році (доповідачі: батьки – вихователі, прийомні батьки).

- урочисте привітання жінок з 8 Березня, за підтримки Адвентиського Агенства Допомоги та Розвитку в Україні та благодійної організації «БФ «Міжнародне сприяння».

            Під час круглого столу прийомні батьки та батьки-вихователі мали можливість спілкуватися з представниками структурних підрозділів Дарницької райдержадміністрації, обговорювати нагальні проблеми та обмінюватися досвідом.

Перейти до спискуВерсiя для друку