Головна  →  Новини  →  24 червня 2014

Черговий будинок сімейного типу відкрито у Дарницькому районі

Черговий будинок сімейного типу відкрито у Дарницькому районі

         На сьогоднішній день в Україні існує достатньо велика кількість дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування та любові. Щоб допомогти знайти таким дітям сім'ю, в країні почали набувати популярності та розвитку спеціальні будинки сімейного типу.

         23 червня 2014 року в Дарницькому районі пройшло урочисте  відкриття такого соціального інституту. Ініціювала створення будинку сімейного типу Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація та благодійна організація «Фонд « Асперн». Завдяки фінансовій підтримці міжнародного благодійного фонду «Карітас – Відень», обрана сімейна пара  має змогу жити з шістьма дітьми, які раніше не знали, що таке батьківське піклування і свій затишний дім.  Варто зазначити, що оформити опіку над  дітьми могла не кожна сім'я.  Охочі були з усієї України. Майбутні батьки мали пройти спеціальну перевірку та підготовку.

         «Батьків обирали у декілька етапів. З ними спілкувались представники служби у справах дітей, соціальні служби і представники з «Фонду «Асперн». Ми непомітно будемо супроводжувати цю сім'ю, допомагати їй, адже перший рік життя як повноцінної родини дуже важливий і критичний. Також нам подобається співпрацювати  з Дарницькою районною в місті Києві державною адміністрацією. Наша співпраця приносить прекрасні плоди», -  повідомила Кошиль Віра Іванівна, Президент БО «Фонд «Асперн».

         Перегуда Людмила Миколаївна та Перегуда Микола Миколайович усиновили та відкрили своє серце шістьом хлопчикам. Усі вони різні за віком. Від 1 до 15 років, які проживали у столиці України, у різних закладах для дітей-сиріт. За словами батьків, усіх дітей вони обрали відразу. З першої миті між ними утворився непомітний зв язок.

         Сім'я Перегуд проживає у комфортному та світлому будинку. Усі члени родини розмістились у ньому зручно, так як будинок складається з шести кімнат, зручної та сучасної кухні, світлої вітальні. Затишний, двоповерховий будинок був придбаний не без допомоги міжнародного благодійного фонду «Карітас - Відень». Як зазначив його представник  -  Райнер Цетлінгер: «Я переконаний, що з Україною у нас буде багато спільних проектів схожого характеру».

         Для того, щоб будинок сімейного типу почав існувати не лише як мрія але й як реальний проект, різноманітні організації і прості люди, які переймаються не лише своїми проблемами, робили внески у його створення. Значну роль відіграла Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація. «Це п ятий дитячий будинок сімейного типу, який знаходиться на території Дарницього району. Усього у Києві чотирнадцять таких будинків. «Наша адміністрація працює над тим, щоб такі соціальні інститути створювались завжди і на усій території України. Важливо, що батьків фінансово буде підтримувати держава. Це близько 12 тисяч гривень на місяць. Не дивлячись на це, ми будемо шукати меценатів які б могли надавати родині додаткову фінансову допомогу. Влада має робити усе можливе, щоб діти-сироти росли у родинах», - зазначив Геннадій Сінцов, очільник Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації.

         На жаль, на сьогоднішній день існує багато дітей, які позбавлені родинного тепла та ніжних обіймів люблячих батьків. Дарницька райдержадміністрація із залученням інститутів громадянського суспільства і надалі робитиме все можливе, щоб таких дітей ставало якомога менше.  

Перейти до спискуВерсiя для друку