Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2014

Навчальна евакуація у школі

Навчальна евакуація у школі

 

Навчальна евакуація у школі

У світлі останніх подій у державі і взагалі, на випадок пожежі чи іншої надзвичайної ситуації, у школах проводяться навчання для дітей.

07 жовтня 2014 року проведено планове відпрацювання нормативів евакуації учнів та працівників із будівлі ЗОШ № 255. В заході взяли участь учні 1- 11 класів, вчителі, технічні працівники, обслуговуючий персонал.

Евакуація почалася за сигналом «Увага! Всім» о 12 годині 15 хвилин. Діти покинули приміщення школи спокійно та організовано. Евакуйовані: 716 учнів, 42 вчителів, 8 технічних працівників і обслуговуючого персоналу. Школа вклалася у нормативний час для даного навчального заходу - евакуація тривала 3, 26 хвилини.

 

Усі учні по класах разом з класоводами і класними керівниками, вчителі-предметники, обслуговуючий персонал вишикувалися на подвір’ї школи. При цьому на обличчі кожного були одягнені спеціально пошиті марлеві пов’язки. 

Хлопці 11-го класу вишикувалися перед усіма присутніми та продемонстрували іншим, як потрібно правильно та швидко одягати протигаз.

Після чого усі бажаючі могли спробувати одягти цей пристрій для захисту органів дихання, очей та обличчя від отруйних речовин. Наразі школа докуповує необхідну кількість протигазів за власний кошт.

Періодичне відпрацювання питання учнів та працівників школи проводяться 3 рази на рік – квітні, вересні та грудні. Крім того проходить «День цивільної оборони» у всіх школах в один час. Це своєрідний підсумковий та показовий захід. Під час його проведення видно, що школа готова до НС, а також усі досягнення учнів, які вони отримала на уроках захисту вітчизни та під час планових евакуацій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Демірський Микола Іванович – начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій: «Евакозаходи відпрацьовують при можливому замінуванні, при пожежі, можливих терористичних діях, при можливому нанесенні бомбоудару». Крім евакозаходів також відпрацювалося питання щодо надання первинної медичної допомоги.

Шкільна медична сестра на подвір’ї школи показала як правильно та оперативно надавати першу медичну допомогу.

Варто відмітити, що за наказом директора школи №255 Вольської Наталі Геннадіївни, старші класи закріплені за молодшими друзями. Вразі тривоги вони допоможуть, скоординують менших школярів.

Користь уроків захисника вітчизни важко переоцінити. Діти отримують теоретичні знання, які одразу можуть використати на практиці. Це відбувається наступним чином: учні старших класів (10-11) діляться на 2 групи. Дівчата та хлопці окремо. Юних пані навчають надавати ПМД, а хлопці тренуються збирати та розбирати автомати, отримують прекрасну фізичну підготовку, відвідують та вчаться влучно стріляти у тирі, який знаходиться на території школи. Крім того усі школи району співпрацюють з Червоним хрестом та РУ ГУ ДСНС (Державною Службою Надзвичайних Ситуації).

Варто зазначити, що всю діяльність в районі, будь-яке відпрацювання надзвичайних ситуацій координує особисто голова ДРДА Сінцов Геннадій Львович, який, згідно чинного законодавства, є начальником цивільного захисту.

 

Бережіть себе та своїх близьких! Мирного неба над головою!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку